ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ HEA

Το κύριο συστατικό των παραμυθιών; Δεν είναι άλλο από τη φαντασία!

Η φαντασία είναι το συστατικό που χαρτογραφεί τα αχαρτογράφητα νερά…

Εκεί γίνονται τα πιο τολμηρά ταξίδια του νου!

Οι μικροί μας μαθητές με οδηγό τη φαντασία και την αγάπη, δημιούργησαν μια όμορφη εορτή, με σκοπό να ζεστάνουν τις καρδιές όλων μας.

Με τις όμορφες δημιουργίες της καθηγήτριας των Εικαστικών του Homo Educandus – Αγωγή  κυρίας Μοίρα να πλαισιώνουν τη σκηνή, ξεκινήσαμε με τα κάλαντα των Χριστουγέννων και τις απορίες των μαθητών σχετικά με την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη – διατυπωμένες στα Αγγλικά. Ακολούθησε ένα όμορφο θεατρικό του Νηπιαγωγείου, με χαριτωμένες νεραϊδούλες της αγάπης και του χιονιού, σκανταλιάρικα ξωτικά, το φεγγάρι και τα αστέρια και τον Άγιο Βασίλη με τους άτακτους βοηθούς του! Αποχώρησαν από τη σκηνή τραγουδώντας με χαρά «Αϊ Βασίλης έρχεται ξανά».

1

Οι  μεγάλοι μαθητές του Δημοτικού με πιανίκα, κρουστά, αρμόνιο, κιθάρες και τις μελωδικές φωνούλες τους παρουσίασαν στο κοινό δύο τραγούδια, το «Deck the halls» σε τρεις διαφορετικές γλώσσες – Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά – και τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, ενώ οι μικροί μαθητές του Δημοτικού, ασχολήθηκαν με το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Αϊ Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους», κάνοντας μια αναπαράσταση σκηνών από το βιβλίο.

2

3

Με μεγάλη θεατρικότητα και άνεση, χαμογελαστοί και ευδιάθετοι, σ’ ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο, μας ταξίδεψαν σ’ έναν κόσμο όπου η σκληρή καθημερινότητα απογυμνώνει τον άνθρωπο από κάθε ευαισθησία, καθιστώντας τον ανήμπορο να δεχτεί ακόμη και την ανιδιοτελή προσφορά…

Σ’ έναν κόσμο μαγικό που τα λαμπερά  χαμόγελα και οι αθώες παιδικές ψυχές, «διορθώνουν» τον γκρίζο δικό μας κόσμο… Εκεί μεταφερθήκαμε για λίγο σε μια ατμόσφαιρα διασκεδαστική και μοναδικά ξεχωριστή! Οι μικροί μας φίλοι, μας αποχαιρέτησαν χορεύοντας όλοι μαζί «Jingle bell rock», μοιράζοντας σε όλους θερμές ευχές για Καλή Χρονιά με Ειρήνη και Αγάπη.

Σταματία Ριζογιάννη ~ εκπαιδευτικός

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture