Διαδικτυακός Διαγωνισμός Προγραμματισμού κι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Ελλάδα 2021 : 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Ο Διαδικτυακός Διαγωνισμός Προγραμματισμού κι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής θα διεξαχθεί από 25 Μαρτίου έως και 25 Απριλίου και περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες:
Κατηγορία Scratch for Beginners (Animation)  «Το καλοκαίρι που ονειρεύομαι» : για μαθητές 5-7 ετών.
Κατηγορία Scratch Advanced (Animation) «Οι μεγάλες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821» : για μαθητές 8-12 ετών.
Κατηγορία Regular (κατηγορία με πίστα) «RoboMarathon» : για μαθητές 12-16 ετών.


Προαιρετικές Συμμετοχές
Νηπιαγωγείο : για νήπια έως 5 ετών.
Καλλιτεχνικός διαγωνισμός με Python: συμμετέχοντες 15-21 ετών.
 
Το 2021 η χώρα μας γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, από τότε που γενναίοι και σπουδαίοι άνθρωποι πολέμησαν για το όνειρο μίας καλύτερης Ελλάδας. Σκοπός των εορτασμών και των επετείων οφείλουμε να είναι πέραν της εξύμνησης των κατορθωμάτων της φυλής μας, κυρίως η συντήρηση της ιστορικής μνήμης και η διάσωση της συλλογικής κληρονομιάς.
Σας καλούμε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και με όπλο σας την τεχνολογία να δημιουργήσετε κατασκευές και βίντεο, αναδεικνύοντας ιστορικές στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης.
Ας τιμήσουμε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης δείχνοντας το δρόμο  της δημιουργίας έχοντας το βλέμμα στο μέλλον!


Κατηγορία Scratch for Beginners : «Το καλοκαίρι που ονειρεύομαι»

Μπορεί η πανδημία του Covid-19 να αναστάτωσε την καθημερινότητα του σύγχρονου μαθητή, τίποτα όμως δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα όνειρά του για ένα καλύτερο μέλλον… για όλους. Για μία ακόμη χρονιά, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από τον  Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas  προσκαλεί τους μικρούς μαθητές να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χρόνο τους, να ονειρευτούν το όμορφο ελληνικό καλοκαίρι, να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να πάρουν μέρος στον Πανελλήνιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021, δημιουργώντας πρωτότυπες ταινίες μικρού μήκους ή/και παιχνίδια με τη βοήθεια του Scratch Junior!

Η κατηγορία Scratch for Βeginners απευθύνεται σε παιδιά των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού και τους δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε ομάδες των 2-4 τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους στα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και στη σκηνοθεσία.

Έχοντας ως πηγή έμπνευσης τις καλοκαιρινές διακοπές, οι συμμετέχοντες μπορούν να σχεδιάσουν τους δικούς τους χαρακτήρες και να τους βοηθήσουν να φέρουν εις πέρας απίθανες αποστολές! Ως μικροί επιστήμονες, οι μαθητές μπορούν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους πάνω στις απλές μηχανές και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα και τις προκλήσεις των ηρώων τους!

Τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν ένα βίντεο διάρκειας 1 λεπτού (ελάχιστο) έως 3 λεπτά (μέγιστο) το οποίο θα αναρτηθεί στο επίσημο κανάλι Youtube  του WRO Hellas (απαραίτητη η εγγραφή σας στο κανάλι) έτσι ώστε να ψηφίσει το κοινό τα αγαπημένα του βίντεο. 

Κατηγορία Scratch Advanced: « Οι μεγάλες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821» 

Το 2021 η χώρα μας γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, από τότε που γενναίοι και σπουδαίοι άνθρωποι πολέμησαν για το όνειρο μίας καλύτερης Ελλάδας. Τιμώντας τη μνήμη των ηρώων της Επανάστασης του 1821 και έχοντας ως φάρους τη θετική σκέψη, τη δημιουργικότητα και το όραμα μίας ακόμα καλύτερης, πιο δυνατής Ελλάδας, ο WRO Hellas  προσκαλεί τους μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού να λάβουν μέρος στον Πανελλήνιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021 και να ζωντανέψουν, σε ένα ψηφιακό θέατρο σκιών, τις ιστορίες των προσώπων εκείνων που αγωνίστηκαν για την ύπαρξη, την ενίσχυση και την πρόοδο του ελληνικού έθνους.

Η κατηγορία ScratchAdvanced απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών και τους δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε ομάδες των 2-6 ατόμων τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους στο σχεδιασμό animation και στη δημιουργία εικονικών αυτοματισμών. Με σεβασμό στην ιστορία, οδηγό τη φαντασία τους και βοηθό τον Καραγκιόζη, οι μαθητές καλούνται να σχεδιάσουν φιγούρες της Ελληνικής Επανάστασης και να τις προγραμματίσουν με τηλεχειρισμό, ώστε να κινούνται ταυτόχρονα και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους αλλά και με το περιβάλλον, συνθέτοντας έτσι μία διασκεδαστική ψηφιακή παράσταση!

Τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν ένα βίντεο διάρκειας 1 λεπτού (ελάχιστο) έως 3 λεπτά (μέγιστο) το οποίο θα αναρτηθεί στο επίσημο κανάλι Youtube  του WRO Hellas (απαραίτητη η εγγραφή σας στο κανάλι) έτσι ώστε να ψηφίσει το κοινό τα αγαπημένα του βίντεο. 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture