5ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου

Ένας τετραήμερος θεατρικός μαραθώνιος που φέρνει πάνω από 150 εφήβους κοντά στη τέχνη, το Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου 2015, διοργανώνεται από τις 23 έως τις 26 Απριλίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Έφηβοι από όλη την επικράτεια απαντούν στις δύσκολες ερωτήσεις που δεν τολμάμε να θέσουμε: «Περιφέρεια: απομόνωση ή προοπτική». Το 5ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου, μια διοργάνωση της Στέγης και της πρωτοπόρας στο εφηβικό θέατρο ομάδας Grasshopper-Youth, συνεχίζει και εξελίσσει την ιδέα ενός θεάτρου από και για εφήβους και νέους κάθε ηλικίας.

Αυτή τη χρονιά, το Φεστιβάλ ανοίγει ακόμη περισσότερο τα φτερά του, για να αγκαλιάσει νέους από όλη την επικράτεια. Έφηβοι από όλη τη χώρα γράφουν, παίζουν, προβληματίζονται, ονειρεύονται και δημιουργούν! Παλιοί και νέοι συνεργάτες της Grasshopper Youth (Γιάννης Λεοντάρης, Γεωργία Μαυραγάνη, Ηλίας Βογιατζηδάκης, Μυρτώ Πανάγου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Ανδρέας Φλουράκης, Χρήστος Χωμενίδης), μαζί με 150 νέους ανθρώπους με αστείρευτη φαντασία, που όχι μόνο μπορούν, αλλά έχουν απόλυτη ανάγκη να εφεύρουν τη δική τους θεατρική γλώσσα, προτείνουν δουλειές με νόημα, αισθητική, και αίσθηση επείγοντος.

Έμπειροι ηθοποιοί, σκηνοθέτες και συγγραφείς συνεργάζονται με τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων, καθώς και θεατρικών ομάδων δήμων. Έξι μήνες συλλογικής δημιουργικής δουλειάς, με ενθουσιασμό, έμπνευση και ορμή, οδηγούν σε έναν τετραήμερο θεατρικό μαραθώνιο παραστάσεων υψηλής ποιότητας και αισθητικής αξίας.

«Περιφέρεια: απομόνωση ή προοπτική» είναι η θεματική του φετινού Φεστιβάλ. Στόχος είναι να αποτυπωθεί στη σκηνή η εμπειρία της «περιφέρειας», μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης θέσης και κατάστασης, τόσο για τους νέους που βρίσκονται στο κατώφλι του ενήλικου κόσμου, όσο και για τη χώρα μας, που στην παρούσα συγκυρία επαναπροσδιορίζει τη θέση της στην Ευρώπη. Πώς είναι να αισθάνεσαι ή να είσαι στο περιθώριο; Τι κάνεις ή δεν κάνεις για να αντισταθείς; Έρχεσαι κοντά στο σημείο λήψης αποφάσεων, δηλώνεις «παρών», συμβάλλεις σε μια ανατροπή; Ευαίσθητοι σεισμογράφοι της εποχής μας, οι έφηβοι μας κλείνουν το μάτι, αποκαλύπτοντας πτυχές της πραγματικότητας που η όρασή μας προσπερνά.

Σε μια περίοδο στην οποία περισσότερο από ποτέ οι βεβαιότητες και οι ασφάλειες κλονίζονται και συχνά ανατρέπονται, βουτάμε συντροφιά με 150 νέους ανθρώπους σε μια περιπέτεια αναζήτησης ενός νέου τρόπου να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας. Στόχος μας ένα εφηβικό θέατρο που επιδιώκει συνεχώς να αναζητά ερεθίσματα για σκέψη, να προκαλεί, να απελευθερώνει, να συγκινεί, και να απογειώνει την επινοητικότητα όλων μας.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ!

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture