Αποτίοντας φόρο τιμής στους Ήρωες του 1940

Με αφορμή την επικείμενη εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου εκδηλώσεις μνήμης από τους μαθητές τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του σχολείου μας.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του Δημοτικού υπό την καθοδήγηση του δασκάλου της Θεατρικής Αγωγής, κου Άρη Σταύρου, και του δασκάλου της Μουσικής, κου  Κωνσταντίνου Ρίσκα, πρωταγωνίστησαν σε μια εξαιρετική εκδήλωση μνήμης και τιμής που πλαισιώθηκε  με ποιήματα, μικρά θεατρικά αλλά και τραγούδια.

Το θέμα του σύντομου θεατρικού έργου που παρουσίασαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, Νίκος Νάνος, Ανδρόνικος Σπανός, Χρήστος Μαντάς και Ασημίνα Κουνδουράκη υπό την επιμέλεια της φιλολόγου, κας Φωτεινής Πιπελέ, ήταν η δραματική συνάντηση Γκράτσι – Μεταξά και το ιστορικό «ΟΧΙ».

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ένα αφιέρωμα στους μεγάλους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην Αντίσταση  από τους  μαθητές της Γ΄Γυμνασίου, Νατάσα Σπηλιωτακάρα , Αικατερίνη Μαλανδρένη  και Γιώργο Σιτέ. Ακολούθησε, έπειτα, η προβολή ενός άκρως ενδιαφέροντος εκπαιδευτικού βίντεο – αφιερώματος στο Έπος του 1940, στους θρυλικούς και στους αφανείς ήρωες του Αλβανικού μετώπου αλλά και στις θαρραλέες γυναίκες της Πίνδου, υπό την επιμέλεια του Ιστορικού, κου Λάμπρου Ψωμά.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων μνήμης, οι Διευθυντές των βαθμίδων προέβησαν στην ανακοίνωση των ονομάτων των αριστούχων μαθητών, καθώς και των αξιοσημείωτων αποτελεσμάτων στις πανελλαδικές εξετάσεις  κατά το προηγούμενο σχολικό έτος. Κλείνοντας, ο Διευθυντής Σπουδών του σχολείου μας, κος Απόστολος Πλαστήρας, αφού συνεχάρη όλους τους μαθητές, παρέδωσε στους πρώτους εκ των αριστούχων τις σημαίες που θα κρατήσουν στις παρελάσεις κατά το σχολικό έτος 2021-2022.

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture