Διάλεξη του Ανδρέα Κράνη στους μαθητές του Λυκείου

Το Homo educandus αγωγή κλείνει φέτος 10 χρόνια από την ίδρυσή του και το γιορτάζει με μια σειρά διαλέξεων από σημαντικές προσωπικότητες διαφόρων ειδικοτήτων που στόχο έχω να εμπνεύσουν και να παρακινήσουν τους μαθητές μας να αγαπήσουν τη μάθηση, να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους και να κατακτήσουν τα όνειρά τους.

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου υποδεχθήκαμε στο Homo educandus αγωγή τον καθηγητή Ανδρέα Κράνη, ο οποίος έδωσε μια εμπνευσμένη διάλεξη στους μαθητές του Λυκείου μας που έχουν επιλέξει την Κατεύθυνση των Επιστημών Ζωής & Υγείας.

Ο Ανδρέας Κράνης είναι διευθυντής του τμήματος γενετικής της εταιρείας Aviagen, μιας εταιρείας γενετικής βελτίωσης πτηνοτροφίας με ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά. Παράλληλα, είναι αν. καθηγητής και επικεφαλής ομάδας ποσοτικής γενετικής στη ζωική παραγωγή στο Roslin Institute του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου από το 2016. Στην Aviagen και ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο, ο Ανδρέας αξιοποιεί Big Genomic Data χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές εφαρμογές στους υπολογιστές και στη βιοπληροφορική για να εξηγήσει γενετικά σύνθετες ιδιότητες με σκοπό να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και ευρωστία των παραγωγικών ζώων.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κράνη για τις πολύτιμες γνώσεις, τις πληροφορίες και τις εμπειρίες που μοιράστηκε μαζί μας. Η ομιλία του διεύρυνε τις γνώσεις και τον τρόπο σκέψεις των μαθητών μας και πρόσφερε νέες ιδέες και προοπτικές στους σε όσους επιθυμούν μελλοντικά να σπουδάσουν και να εργαστούν στα επαγγέλματα Υγείας.

Κοινοποίηση:

Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture