Διάλεξη του καταξιωμένου καθηγητή Δημήτρη Μπουραντά στο HEA_ Λύκειο

Γόνιμη και εποικοδομητική η διαδικτυακή ομιλία του Πρύτανη του New York College Δημήτρη Μπουραντά σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας με θέμα:

«Η συμβολή των πολλαπλών τύπων νοημοσύνης
στην προσωπική ανάπτυξη και επαγγελματική εξέλιξη»

Ο καταξιωμένος καθηγητής Management μίλησε με αληθινές ιστορίες και παραδείγματα. Χρησιμοποίησε μεταφορές και ασκήσεις πρακτικής για να μας (από)δείξει ότι η τέχνη να κάνουμε επιλογές είναι σπουδαίας σημασίας στη ζωή μας.

Μη ξεχνάμε, όπως έχει πει ο Αλμπέρ Καμί, η ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μπουντουρά για την ευγενική ανταπόκριση του στην πρόσκληση μας και να ευχηθούμε να είναι “καλοτάξιδο” το νέο του βιβλίο με τίτλο “ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “ΨΥΧΟΓΙΟΣ”.

Συνεχίζουμε αδιάκοπα να παρέχουμε όλα τα εφόδια στους μαθητές μας για να αποφασίζουν και να πράττουν καλύτερα ώστε να έχουν μια πιο ευτυχισμένη και επιτυχημένη ζωή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ είναι πρύτανης και διευθυντής του Executive MBA στο New York College, και πρώην διευθυντής των μεταπτυχιακών προγραμμάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) και Διοίκησης Aνθρωπίνου Δυναμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων στο πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συγγράψει δεκαπέντε ευπώλητα βιβλία, μεταξύ των οποίων Μάνατζμεντ (Εκδ. Μπένου, 2016), Ηγεσία, ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας (Εκδ. Κριτική, 2006), Επιτυχημένος Ηγέτης και Μάνατζερ (Εκδ. Ψυχογιός, 2018), Ηγεσία για παιδιά (Εκδ. Ψυχογιός, 2019), Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό μάνατζμεντ (Εκδ. Πατάκης, 2015), Αν μ’ άφηνες τη λέξη να σου μάθω (Εκδ. Πατάκης, 2017) και το μυθιστόρημα Όλα σου τα ’μαθα μα ξέχασα μια λέξη (Εκδ. Πατάκης, 2008) το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του ΚΕΒI. Το βιβλίο του Leadership meta-competencies (Εκδ. Rudlege, 2015) προτάθηκε για βιβλίο της χρονιάς (2015) από το Chartered Management Institute (UK). Έχει εργαστεί ως σύμβουλος, εκπαιδευτής στελεχών και μέλος ΔΣ σε περισσότερες από εκατό ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Εξειδικεύεται στο μάνατζμεντ, στην ηγεσία, στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, στη διοίκηση αλλαγών και εταιρικής κουλτούρας. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από έρευνα του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ θεωρείται ο πλέον ειδικός σε θέματα ηγεσίας στην Ελλάδα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο του ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ.

Κοινοποίηση:

Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture