Διαρκής η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας

Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας του Homo educandus Αγωγή την επιμορφωτική δράση του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου με θέμα “Σχολικό κλίμα και μαθησιακή συμπεριφορά / Διδακτικές προσεγγίσεις και σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας” που πραγματοποιήθηκε on line την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε μεταξύ άλλων θεματικές ενότητες σχετικά με την διαμόρφωση κουλτούρα συνεργασίας στο σχολείο, την παιδαγωγική αντιμετώπιση της αποκλίνουσας συμπεριφοράς, την καταπολέμηση της σχολικής βίας, την ανάπτυξη της κριτικής/δημιουργικής σκέψης, τις ψηφιακές τεχνολογίες και την ανάπτυξη πρακτικών για μαθησιακές δυσκολίες.

Η επιμόρφωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, με την έννοια της συνεχούς ανάπτυξης, αποτελεί θεμελιακή αξία της φιλοσοφίας του σχολείου μας. Οι διαρκείς αλλαγές που συμβαίνουν διεθνώς στις γνώσεις, στις μεθόδους και στην τεχνολογία καθιστούν επιτακτική ανάγκη τη δια βίου μάθηση.

Πεποίθηση μας είναι πως ο σύγχρονος εκπαιδευτικός οφείλει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παρόντος και πολύ περισσότερο του μέλλοντος.

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture