Δωρεά του Homo Educandus Αγωγή στο σχολείο των φυλακών Κορυδαλλού

Στο Homo Educandus Αγωγή πιστεύουμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και ότι ο δρόμος για την ελευθερία είναι η γνώση.

Το σχολείο μας λαμβάνει με σοβαρότητα τον υπεύθυνο κοινωνικό του ρόλο και στο πλαίσιο της ευρύτερης συμβολής του στην παιδεία, ανέλαβε την πρωτοβουλία να δωρίσει βιβλία στο Σχολείο που λειτουργεί εντός των Φυλακών Κορυδαλλού, με σκοπό την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό της Σχολικής του Βιβλιοθήκης. 

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, αποστολή του Homo Educandus Αγωγή με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Απόστολο Πλαστήρα και αποτελούμενη από τους καθηγητές κ.κ. Λάμπρο Ψωμά, Ιωάννη Γιαννόπουλο και μαθητές της Γ’ Λυκείου του σχολείου μας επισκέφθηκαν, κατόπιν ειδικής άδειας, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού προκειμένου να παραδώσουν τα βιβλία. Μια επίσκεψη που έμελλε να αποτελέσει μια δυνατή εμπειρία και ένα μάθημα ζωής για όλους μας. Η εκπαίδευση «ξεκλειδώνει» κελιά και ψυχές.

Να ευχαριστήσουμε θερμά και να συγχαρούμε για το δύσκολο έργο τους την εισαγγελέα – επόπτη των φυλακών Κορυδαλλού κ. Εμμανουηλίδου, την Διευθύντρια Φυλακών κ. Στέφη, τους αρχιφύλακες κ.κ. Λαμπρόπουλο και Μαρκάκο. Να ευχηθούμε καλή δύναμη σε όλους όσους συντελούν σε μια τόσο εποικοδομητική προσπάθεια για μια νέα αρχή…για μια νέα ζωή!

«Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή»

Βίκτωρ Ουγκώ

Κοινοποίηση:

Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture