Στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο πρόγραμμα EPAS – Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ανέλαβαν να μελετήσουν και να παρουσιάσουν θέματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενισχύοντας την ευαισθητοποίησή τους αλλά και τη φωνή τους ως ενεργοί πολίτες.
Μία από τις ομάδες μας επέλεξε να εστιάσει στα δικαιώματα των γυναικών, μελετώντας τις προκλήσεις, τις ανισότητες αλλά και τα βήματα προόδου που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα. Την εργασία υπογράφουν οι μαθητές:
- Αλεξιάδη Ιωάννα
- Λεντιδάκης Νικόλαος
- Μάτσα Κυριακή
- Χιώτης Βλάσσης
Δείτε την εργασία ΕΔΩ
Μια δεύτερη ομάδα επικεντρώθηκε στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αναδεικνύοντας την ανάγκη για συμπερίληψη, ίσες ευκαιρίες και σεβασμό στην αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου. Μέσα από την εργασία τους, μας καλούν να δούμε τον κόσμο μέσα από ένα πιο ευαίσθητο και δίκαιο πρίσμα.
Οι εργασίες που ακολουθούν είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς, κριτικής σκέψης και πραγματικού ενδιαφέροντος για έναν κόσμο όπου τα δικαιώματα όλων είναι σεβαστά.
Δείτε την εργασία ΕΔΩ
Τέλος, μια τρίτη ομάδα ασχολήθηκε με το θέμα: «Τα δικαιώματα των φυλακισμένων». Η εργασία αυτή αποτελεί προϊόν των παιδιών του σχολείου μας με το 38ο Γενικό Λύκειο Jan Nowak-Jeziorański από το Πόζναν της Πολωνίας. Πρόκεται για συγκριτική εργασία με την καθοδήγηση της κ. Θωμαΐδας Εμμανουηλίδου, Ευρωπαίας Εντεταλμένης Εισαγγελέως, την οποία ευχαριστούμε θερμά.
Δείτε την εργασία ΕΔΩ
