Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού: Ας καθαρίσουμε τις παραλίες μας!

 

Στα πλαίσια της Ευρωπαικής Ημέρας Καθαρισμού 8-10 Μαΐου 2015 οι μαθητές του Δημοτικού του Ηοmo educandus συμμετείχαν εθελοντικά στην εκστρατεία της HELMEPA, καθαρίζοντας από απορρίμματα την παραλία Καλάμια-5Φ στην Κόρινθο. Με μότο «Η δύναμη είναι στη συνέργεια» τα παιδιά οργανώθηκαν σε ομάδες, φόρεσαν τα γαντάκια τους, προμηθεύτηκαν σακούλες απορριμμάτων και ξεχύθηκαν στην παραλία συλλέγοντας και καταγράφοντας τα σκουπίδια που ρυπαίνουν τις ακτές μας.

Μιας και το καλοκαίρι «μας κλείνει το μάτι» και στις όμορφες παραλίες του Κορινθιακού κόλπου τα παιδιά παιρνούν τις πιο ευχάριστες στιγμές του καλοκαιριού τι πιο ταιριαστό από την εθελοντική μας δράση επικεντρωμένη σε μία παραλία που καθένα τους έχει μία γλυκιά ανάμνηση…

Από τη μια, η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης κι από την άλλη, η προώθηση του εθελοντισμού η δράση αυτή είχε σπουδαίο κίνητρο για τους μαθητές μας κι ήταν ένας τρόπος να ενημερωθούν, να συνεργαστούν και να πάρουν πρωτοβουλίες για ένα θέμα που τους αφορά.

2paralia

– Να, παιδιά! Αυτό εδώ … Να το μαζέψουμε;

– Ναι, με προσοχή!

– Κυρία, τι είναι; Πλαστικό;

– Ναι, Δημήτρη, πλαστικό.

-Ελάτε, παιδιά…βοηθήστε να το βάλουμε στη σακούλα για την ανακύκλωση πλαστικού!

Για να μειωθεί η απόρριψη σκουπιδιών στο φυσικό μας περίγυρο και να δοθεί η κατάλληλη δημόσια προβολή στο σοβαρό αυτό ζήτημα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τη Μείωση των Αποβλήτων διοργανώνεται και συντονίζεται η ετήσια Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού.

Και το Homo educandus αγωγή συμμετείχε με προθυμία και χαρά για να εκτιμάμε και να απολαμβάνουμε τις καθαρές θάλασσες και ακτές!

1paralia

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture