Γυμνάσιο & Λύκειο «Ναύπλιο για πάντα»

Παλαιότερα, όταν βασανίζαµε τις λέξεις για να περιγράψουμε όσο πιο γλαφυρά μπορούμε ότι το Ναύπλιο είναι μια προσωπικότητα, γράφαμε ότι αν σε κατεβάσουν ως διά μαγείας στο κέντρο της πολιτείας, στην πλατεία Συντάγματος, με δεμένα τα μάτια, μόλις σου τα λύσουν, θα καταλάβεις αμέσως πού βρίσκεσαι, με την πρώτη ματιά που θα ρίξεις γύρω σου. Οι λέξεις μας άλλαξαν, αλλά η μοναδικότητα της αργολικής πολιτείας, μέσα στο κάδρο της ρευστής θάλασσας και του σκληρού βράχου, παραμένει ίδια και απαράλλαχτη και σε καλεί να επιστρέφεις πάντα εδώ με νέα μάτια – διαβάζουμε σε ένα πρόσφατο  άρθρο στο ΒΗΜΑgazino. Αυτές οι εικόνες και ιδέες μας ώθησαν να οργανώσουμε μία εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο για τους εφήβους μαθητές μας.

«Από το μέρος του ήλιου ένας μακρύς γιαλός ολάνοιχτος / και το φως τρίβοντας διαμαντικά στα μεγάλα τείχη»

Με στίχους από το ποίημα του Γιώργου Σεφέρη «Ο βασιλιάς της Ασίνης» κατά νου και την προσμονή της επίσκεψής τους σε έναν αγαπημένο προορισμό οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου του σχολείου μας βρέθηκαν την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 στο . . . Ναύπλιο!

Τα παιδιά αφηγούνται…

Η βόλτα μας είχε τόσο ιστορικά όσο και ψυχαγωγικά ερείσματα. Επισκεφθήκαμε και κατεβήκαμε επί ποδός το Παλαμήδι – πόσα σκαλιά! Μάθαμε από τους καθηγητές μας και μάλιστα στο πεδίο της δράσης την ιστορία που το ακολουθεί και νιώσαμε την υγρασία της πέτρας στη φυλακή του Κολοκοτρώνη. Στη συνέχεια, ξεκουράσαμε και ανανεώσαμε τις διαθέσεις μας στο γραφικό κέντρο, περπατώντας στα πολύχρωμα από τις βουκαμβίλιες στενά της παλιάς πόλης. Κάποια από τα παιδιά θέλοντας να παρατείνουν το ταξίδι τους στην ιστορία έκαναν μία στάση στο Πολεμικό Μουσείο και επιστρέφοντας μας βρήκαν στην πλατεία Συντάγματος. Γέλια, παρέες, ιστορίες . . .  κι έτσι όμορφα πέρασε ένα πρωινό σε έναν τόπο κοντινό στο δικό μας που μαγεύει μικρούς και μεγάλους με την ομορφιά και την ιστορία του και κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο δίνει κίνητρο για να ονειρευτείς την επόμενη περιπετειώδη βόλτα.

 

 

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture