Σήμερα πήραμε στα χέρια μας το Πιστοποιητικό Υιοθεσίας και τα πρόσωπα των παιδιών φωτίστηκαν από τα πλατιά χαμόγελα και τη λάμψη των ματιών τους.
Οι μαθητές της Β’ – Γ’ & Δ’ τάξης του Δημοτικού, με αυτή την πράξη της συμβολικής υιοθεσίας, συμμετέχουν ενεργά στο έργο της WWF για την επιβίωση ζώων που απειλούνται από εξαφάνιση στις μέρες μας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων (4 Οκτωβρίου) μιλήσαμε στην τάξη για τις ανθρώπινες δραστηριότητες (υπεραλίευση, ηχορύπανση, κ.α.) που θέτουν σε κίνδυνο την παρουσία δελφινιών στις ελληνικές θάλασσες και κυρίως στον Κορινθιακό. Δεσμευτήκαμε να στηρίξουμε δράσεις που προστατεύει το φυσικό περιβάλλον των αξιαγάπητων θηλαστικών για επιβίωση και αναπαραγωγή.
Επιπλέον μάθαμε συναρπαστικά πράγματα για τα δελφίνια του Κορινθιακού που παρουσιάζουν τρεις παγκόσμιες μοναδικότητες.
Ο Κορινθιακός Κόλπος φιλοξενεί 4 είδη δελφινιών, το Ζωνοδέλφινο, το Κοινό δελφίνι, το Σταχτοδέλφινο και το Ρινοδέλφινο, δηλαδή όλα τα είδη των δελφινιών που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα και στην Μεσόγειο.
Η πρώτη παγκόσμια μοναδικότητα των δελφινιών του Κορινθιακού είναι ότι πουθενά μέχρι τώρα στον κόσμο δεν έχει παρατηρηθεί κάποιος απομονωμένος πληθυσμός από Ζωνοδέλφινα μέσα σε ένα κλειστό κόλπο ή μια μικρή θαλάσσια περιοχή.
Η δεύτερη παγκόσμια μοναδικότητα αφορά ένα απρόσμενο φαινόμενο που καταγράψαμε από τις πρώτες κιόλας ερευνητικές αποστολές στον Κορινθιακό Κόλπο. Τρία από τα είδη δελφινιών του Κορινθιακού (Ζωνοδέλφινα, Κοινά Δελφίνια και Σταχτοδέλφινα) σχηματίζουν μόνιμα μικτά κοπάδια.
Τέλος, η τρίτη παγκόσμια μοναδικότητα αφορά την διασταύρωση των ζωνοδέλφινων με κοινά δελφίνια στον Κορινθιακό κόλπο, όπου σχηματίζονται υβρίδια δελφίνια με ενδιάμεσα χαρακτηριστικά. Τα υβριδικά αυτά δεν έχουν παρατηρηθεί πουθενά αλλού σε ολόκληρο τον κόσμο!
Η μεγάλη αξία του θαλάσσιου οικοσυστήματος του Κορινθιακού Κόλπου πρέπει να προστατευθεί πάση θυσία.