Η Φυσική Αγωγή έχει το ρόλο που της αξίζει στο Homo Educandus Αγωγή

Όλα τα αθλήματα
οι ίδιες πάντα αξίες!

Με την αρωγή Αθλητικών Συλλόγων της Κορινθίας

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους/τις μαθητές/τριες του Homo Educandus Αγωγή στο Δημοτικό, από τις πρώτες μέρες της σχολικής χρονιάς 2022-2023, που τους χαροποίησε ιδιαίτερα. Ένα νέο, καινοτόμο πρόγραμμα στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής σχεδιασμένο δημιουργικά και μεθοδευμένα από τους καταξιωμένους και έμπειρους γυμναστές μας Ιωάννη Κακούρο και Ανδρέα Παπαχριστοδούλου ήρθε να επιβεβαιώσει πως η γυμναστική στο σχολείο μας μόνο βαρετή δεν είναι. Αντιθέτως, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις του 21ου αιώνα, παρέχει επίκαιρη γνώση, ανταποκρίνεται στις ατομικές ανάγκες και στοχεύει στη δια βίου μάθηση της υγείας και στην ανάπτυξη σημαντικών στοιχείων που διαμορφώνουν μια υγιή προσωπικότητα, μέσω της άσκησης πάντα, όπως είναι η αυτοεκτίμηση, η κοινωνικότητα και η επιμονή.

Κάθε εβδομάδα και ένα νέο άθλημα!

Το πρόγραμμα «Όλα τα αθλήματα, οι ίδιες πάντα αξίες» δίνει την ευκαιρία στους/στις μαθητές/τριες μας να γνωρίσουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από διάφορα αθλήματα ώστε να επιλέξουν μόνα τους αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία τους. Αυτό επιτυγχάνετε με την εξαιρετική συνεργασία και αρωγή Αθλητικών Συλλόγων της Κορινθίας που αγκάλιασαν με θέρμη την πρωτοβουλία μας αυτή και μας υποδέχθηκαν στο χώρο τους προσφέροντας δωρεάν μαθήματα-γνωριμίας. Επιπλέον, ενισχύει τη φιλοσοφία του σχολείου μας να μεταδώσει στα παιδιά την αγάπη για τον δραστήριο και υγιεινό τρόπο ζωής, ώστε να γίνει μια σταθερή συμπεριφορά για ολόκληρη τη ζωή τους.  

Σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία!

Το σχολείο μας μέσω διαφόρων συμπράξεων –όπως σε αυτή τη δράση με Αθλητικούς Συλλόγους/Σωματεία- επιτυγχάνει το στόχο του για ένα σχολείο σύγχρονο και αποτελεσματικό, ανοιχτό στην κοινωνία και τη ζωή. Με εξωστρεφή διάθεση, το σχολείο μας δικτυώνεται με την τοπική κοινωνία, ανοίγει κανάλια επικοινωνίας και χτίζει γέφυρες συνεργασίας και μάθησης. Έτσι θέτει το δικό του λιθαράκι στη διαμόρφωση της τοπικής κοινωνίας.

Κοινοποίηση:

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture