Η Περιβαλλοντολόγος Γεωργία Αντωνοπούλου στο HEA

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γης, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε* στο Homo Educandus Αγωγή μια εξαιρετική επιστήμονα Περιβαλλοντολόγο την Γεωργία Αντωνοπούλου, η οποία κατέχει τη θέση του Ειδικού Συμβούλου σε περιβαλλοντικά ζητήματα στο δήμο Κορινθίων.

Η κα Αντωνοπούλου μίλησε στους μαθητές του Λυκείου για την κλιματική και την περιβαλλοντική κρίση και εξήγησε πως μπορούμε με απλές, μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες να προστατέψουμε τον πλανήτη μας. Βεβαίως πέρα από την ατομική ευθύνη απαιτείται μια παγκόσμια σύμπραξη και ενιαία στρατηγική σε ένα διαφορετικό πρότυπο ανάπτυξης. Την αειφόρο ανάπτυξη που έχει τριπλό στόχο: μια οικονομική ανάπτυξη αποτελεσματική, κοινωνικά δίκαιη και περιβαλλοντικά βιώσιμη.

  • Το σχολείο μας ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και υιοθετεί “περιβαλλοντική συνείδηση”.
  • Το σχολείο μας καινοτομεί με εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικές δράσεις που προωθούν την αειφορία στο περιβάλλον και στον τόπο μας.
  • Το σχολείο μας οραματίζεται και στοχεύει στη “δημιουργία” ευαισθητοποιημένων, ενημερωμένων, δραστήριων, πληροφορημένων, υπεύθυνων και ενεργών μαθητών-πολιτών.

*Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε εξωτερικό χώρο του σχολείου μας και τηρώντας όλοι τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του Covid-19...

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture