Ημέρα Μουσείων: ON LINE περιήγηση στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισό

Ταξιδέψαμε με τη βοήθεια της τεχνολογίας ως το Λονδίνο, στο διασημότερο του κόσμου μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussauds (Μαντάμ Τισό).

Με αφορμή τον εορτασμό των Μουσείων (18 Μαϊου) και στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών, οι μαθητές της ΣΤ΄Δημοτικού γνώρισαν την ιστορία του Μουσείου Μadame Tussaud’s στο Λονδίνο, από τη γέννηση της Marie Tussaud το 1761 ως και την επέκταση του διάσημου μουσείου σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως Ολλανδία, Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Χογκ Κογκ, Σαγκάη κλπ. Το 2011 το Μουσείο γιόρτασε τα 250 χρόνια από την ίδρυσή του και συνεχίζει να προσελκύει πλήθη επισκεπτών.

Ακολούθησε ψηφιακή ξενάγηση σε διάφορες ζώνες του Μουσείου:

𝐒𝐭𝐚𝐫 𝐖𝐚𝐫𝐬 𝐙𝐨𝐧𝐞 (που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της Disney & Lucas films) – οι μαθητές απόλαυσαν μια μοναδική εμπειρία με πρωταγωνιστές τους ήρωες και τους κακούς της αγαπημένης ταινίας επιστημονικής φαντασίας Star Wars.

𝐒𝐩𝐨𝐫𝐭𝐬 𝐙𝐨𝐧𝐞 – φιλοξενεί αστέρες και θρύλους από όλους τους χώρους του αθλητισμού, καθώς και διάσημους Ολυμπιονίκες

𝐌𝐚𝐫𝐯𝐞𝐥 𝐇𝐚𝐥𝐥 𝐨𝐟 𝐇𝐞𝐫𝐨𝐞𝐬 – οι επισκέπτες απολαμβάνουν τα σπουδαιότερα επιτεύγματα αγαπημένων σούπερ ηρώων, όπως Spiderman, Iron Man, Captain America

Και βέβαια 𝐑𝐨𝐲𝐚𝐥𝐬 𝐙𝐨𝐧𝐞 – με τα ομοιώματα των μελών της βασιλικής οικογένειας.Το Μουσείο έχει φιλοξενήσει συνολικά 23 ομοιώματα της Βασίλισσας Ελισαβετ (Το τελευταίο ομοίωμα δημιουργήθηκε προς τιμήν της για τον εορτασμό του Διαμαντένιου Ιωβηλαίου το 2012).

𝐈𝐍 𝐓𝐇𝐈𝐒 𝐒𝐂𝐇𝐎𝐎𝐋

𝐰𝐞 ❤️ 𝐦𝐮𝐬𝐞𝐮𝐦𝐬

𝐰𝐞 ❤️ 𝐚𝐫𝐭

𝐰𝐞 ❤️ 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐞

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture