«Λοξή Τάξη»: Το Μουσείο Μπενάκη γεμίζει θρανία

Ο ζωγράφος Ζάφος Ξαγοράρης δημιουργεί μία υπαίθρια τάξη στους ανοιχτούς χώρους του μουσείου στο πλαίσιο του προγράμματος Καλλιτέχνες σε διάλογο με το Μουσείο Μπενάκη που είναι μία συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο, με σκοπό τη συνάντηση καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βρετανία, οι οποίοι δραστηριοποιούνται τόσο στην εγχώρια σκηνή της χώρας τους όσο και στη διεθνή σκηνή.

Οι καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα σε διάλογο με το Μουσείο Μπενάκη, προτείνοντας μια διαφορετική θεώρηση τόσο των συλλογών, όσο και του εκθεσιακού του χώρου.

Στο πλαίσιο αυτό, 18 θρανία, 36 καρέκλες καθώς και μια καθηγητική έδρα και η αντίστοιχη θέση της είναι κομμένες υπό γωνία 5-10 μοιρών έτσι ώστε να μπορούν να σταθούν ίσια σε κατηφορικό έδαφος ή άλλο κεκλιμένο επίπεδο. Η εγκατάσταση της υπαίθριας τάξης θα γίνει διαδοχικά στην κατηφόρα και στην συνέχεια στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη όπου τα κομμένα πόδια θα αναγκάσουν την τάξη να γέρνει ομοιόμορφα. H συγκεκριμένη εγκατάσταση  με τίτλο «Λοξή Τάξη» εντάσσεται στη διερεύνηση του ζωγράφου σε σχέση με τον δημόσιο χώρο και τις λειτουργίες του.

Παράλληλα με την εγκατάσταση θα παρουσιαστούν με σχετική ομιλία, φωτογραφίες, κινηματογραφικό και άλλο αρχειακό υλικό από συνθήκες εκτάκτου ανάγκης (όπως μετά από σεισμό, κατά την διάρκεια πολέμου ή άλλου ανάλογου γεγονότος) κατά τις οποίες δημιουργήθηκαν υπαίθριες τάξεις.

Διάρκεια έκθεσης: 26/02/2015 – 17/05/2015

11eikones-giakalhmera05

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture