Μα ποια είναι αυτή η κυρία Ανακύκλωση;

Όλοι μας γνωρίζουμε τη σημασία της ανακύκλωσης. Κι επειδή ως παιδιά ίσως να μην το κάναμε, ως ενήλικοι οφείλουμε να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών μας κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να τους παραδώσουμε ένα βιώσιμο πλανήτη. Προς αυτή την κατεύθυνση, στο Homo educandus – Αγωγή ξεκινάμε από νωρίς μικρά μαθήματα οικολογίας μέσω του παιχνιδιού και της τέχνης.

Νηπιαγωγείο

Τα παιδιά του Νηπίου κουβέντιασαν για την έννοια της Ανακύκλωσης κι έχοντας φέρει υλικά έφτιαξαν ομαδικά κολάζ. Συγκεκριμένα, μας συστήνουν την κυρία Ανακύκλωση, αυτή που βοηθάει μικρούς και μεγάλους να καλλιεργήσουν έναν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής. Γιατί “χτίζοντας” την ταυτότητα της κυρίας Ανακύκλωσης μάθαμε για αυτή πως δεν είναι μόνο μία έννοια, αλλά μία καλή συνήθεια, μία κουλτούρα που καλό είναι να υιοθετούμε από τα μικράτα μας.

Προνήπιο
Τα παιδιά μίλησαν για τα υλικά που ανακυκλώνουμε, σε ποιον κάδο τα πετάμε και τι γίνεται όταν τα μαζεύει το φορτηγό ανακύκλωσης. Παρακολούθησαν, επίσης, ένα εκπαιδευτικό βίντεο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης με θέμα τους μπλε κάδους. Με την βοήθεια του κυρίου επιθεωρητή ανακύκλωσης έφτιαξαν ένα κολάζ, ώστε όποιος  επισκέπτεται την τάξη τους να ενημερώνεται σχετικά με το ποια πράγματα πρέπει να ανακυκλώνει και σε ποιον κάδο πρέπει να τα πετάει.

ann2

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture