Μεγάλη η προσέλευση (και νεολαίας!) στην ημερίδα ΑΟΛ και Hea με καλεσμένο τον Μανώλη Σφακιανάκη

Από το Δελτίο Τύπου του Αθλητικού Ομίλου «Λουτράκι»

Διοργανώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 από τον Αθλητικό Όμιλο Λουτράκι ημερίδα με θέμα: “ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΤΟΥ INTERNET ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ” με κύριο ομιλητή τον κ. Σφακιανάκη Μανώλη, Στρατηγό ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., Iδρυτή και πρόεδρο του Ινστιτούτου CYBER SECURITY INTERNATIONAL και ομάδα συνεργατών του που αποτελούνταν από τις κυρίες Βουλγαράκη Μαρίσα (Ψυχολόγος – Εγκληματολόγος , MSc Criminal Investigation), Αθανασίου Βέρα (Ψυχολόγος MSc – Ψυχοθεραπεύτρια, Υποψήφια Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών) και Χριστοδουλίδου Τάνια (Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βραβευμένη για τη  μεγάλη δραστηριότητά της πάνω στον σχολικό εκφοβισμό.)

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Δήμας Χρίστος, Βουλευτής Κορινθίας,  Νικόλαος Ταγαράς, τ. Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Πετρίτσης, Περιφερειακός Σύμβουλος, η κ. Μαριλένα Σούκουλη, Περιφερειακή Σύμβουλος, ο κ. Σακελλαρίου Αναστάσιος, Αντιδήμαρχος του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων. Την ημερίδα επίσης χαιρέτισαν με γραπτό μήνυμα τους οι κ.κ. Ψυχογιός Γιώργος, Βουλευτής Κορινθίας και Πελοπίδας Καλλίρης, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.

Η ημερίδα έλαβε χώρα στο “ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ” Συνεδριακό Κέντρο στον Ισθμό της Κορίνθου, και  περιελάμβανε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση που είχε ετοιμαστεί από το ινστιτούτο CSII με κυριότερες αναφορές σε θέματα όπως:

  • Τι είναι το διαδίκτυο
  • Ποιες διαδικτυακές συμπεριφορές αναφέρονται ως υψηλού ρίσκου
  • Φαινόμενα Εποχής – Εθισμός – Κυβερνοτρομοκρατία σε ανήλικους και ενήλικους
  • Μετάλλαξη Παραδοσιακών Εγκλημάτων σε Ηλεκτρονικά

Μετά το πέρας της παρουσίασης ακολούθησε συζήτηση με πολλές ερωτήσεις από το κοινό προς το πάνελ τον ομιλητών. Η ημερίδα έκλεισε με την βράβευσης του κ. Σφακιανάκη από το τον Αθλητικό Όμιλο Λουτράκι και τον εκπαιδευτικό οργανισμό HOMO EDUCANDUS ΑΓΩΓΗ με την απονομή τιμητικής πλακέτας από τον αρχηγό της ομάδας νέων κ. Παπαφίλη Νικόλαο και την κ. Ιωσηφίδου Πολυτίμη, σημαιοφόρο του Λυκείου του HOMO EDUCANDUS ΑΓΩΓΗ.

Για την διοργάνωση της ηµερίδας, ο Αθλητικός Όμιλος Λουτράκι ευχαριστεί για την συνεργασία το Ινστιτούτο Cyber Security International, πρόεδρος και ιδρυτής του οποίου είναι ο κ. Σφακιανάκης, τον εκπαιδευτικό οργανισµό HOMO EDUCANDUS ΑΓΩΓΗ. Ευχαριστούμε την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και προσωπικά τον κ. Πελοπίδα Καλλίρη, για την υποστήριξη που παρείχαν στην διοργάνωση της συγκεκριμένης ημερίδας, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τα σύγχρονα θέματα που απασχολούν κάθε ελληνική οικογένεια. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε επίσης τους χορηγούς της ημερίδας και συγκεκριμένα το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (Ε.Κ.ΑΝ.  Α.Β.Ε.Ε.) και τη VERTICAL A.B.E.E. -Βιοµηχανία Συστηµάτων Αλουµινίου.

Η συνεργασία του Αθλητικού Ομίλου Λουτράκι και του εκπαιδευτικού οργανισμού HOMO EDUCANDUS ΑΓΩΓΗ με το ινστιτούτο CYBER SECURITY INTERNATIONAL δεν θα εξαντληθεί σε μια απλή ημερίδα. Το θέμα της εκπαίδευσης των απλών χρηστών του Internet, όπως είναι τα παιδιά και οι οικογένειες της τοπικής μας κοινωνίας σε θέματα που αφορούν διαδικτυακές συμπεριφορές, φαινόμενα κυβερνο εθισμού, διαδικτυακού εκφοβισμού, κ.λπ. απαιτούν επιμονή, διαρκή προσπάθεια και υπομονή. Στη βάση αυτή ο Αθλητικός Όμιλος Λουτράκι  και το HOMO EDUCANDUS  ΑΓΩΓΗ, εκπροσωπώντας το Νομό Κορινθίας  θα έχει την τιμή και την χαρά να συνεργαστεί με το Ινστιτούτο CYBER SECURITY INTERNATIONAL σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης εξ αποστάσεως, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα που αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους. Το πρόγραμμα αυτό θα αφορά την εκπαίδευση οικογενειών αλλά και μικρών παιδιών στα θέματα και τα προβλήματα που ενδέχεται να ενσκήψουν από τη χρήση του internet και των νέων τεχνολογιών, επηρεάζοντας τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα των ανθρώπων. Η σημαντική αυτή ανακοίνωση έγινε προς την Διοίκηση του Συλλόγου αλλά και τη Διοίκηση του HOMO EDUCANDUS ΑΓΩΓΗ από τον ίδιο τον κ. Σφακιανάκη κατά την διάρκεια δείπνου που παρέθεσαν προς τιμή του και των συνεργατών του μετά το πέρας της ημερίδας.

    

 

Video 1: 

Video 2: 

 

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture