Μια αναπάντεχη συνάντηση με το Λύκειο από την Siemiatycki της ανατολικής Πολωνίας

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής του Γυμνασίου του σχολείου μας στο Ξενοδοχείο Delphi Beach στην Ερατεινή, προέκυψε και μια αναπάντεχη, εξαιρετικά αποδοτική, ενδιαφέρουσα και ευχάριστη συνάντηση. Στο ίδιο ξενοδοχείο κατέλυε το Λύκειο από την Siemiatycki της ανατολικής Πολωνίας.

Το σχολείο βρισκόταν στην Ελλάδα στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ για συνεργασία με άλλα σχολεία. Αυτό δεν μας εμπόδισε, ωστόσο, να έρθουμε σε επαφή.
Αυθόρμητα τα παιδιά ήλθαν σε επαφή μεταξύ τους, συζήτησαν, έπαιξαν και διασκέδασαν. Ακόμη περισσότερο, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών των δύο σχολείων, τα παιδιά του Γυμνασίου μας
βοήθησαν τους Πολωνούς συμμαθητές τους στην εργασία τους, που ήταν η εκπόνηση ενός ευρετηρίου λέξεων και φράσεων στα αγγλικά, στα ελληνικά και στα πολωνικά. Η συνεργασία αυτή οδήγησε, στη συνέχεια, σε θερμότερη σύσφιγξη των μεταξύ μας σχέσεων.

Τα παιδιά έπαιξαν, τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί, μετατρέποντας την απλή διαμονή σε ένα ξενοδοχείο σε μια μαγική και αξέχαστη βραδιά.
Περιττεύει βέβαια να προσθέσουμε ότι η συγκεκριμένη συγκυρία οδήγησε και σε περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των σχολείων μας.
Ήδη ξεκινούν ιδέες συνεργασιών. Ελπίζουμε να ευοδωθούν …

Κοινοποίηση:

Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture