Μια νόστιμη, μα πολύ νόστιμη εκδρομή!

Αν τα παιδιά δε γνωρίσουν από μικρά όλα τα επαγγέλματα πώς θα εκτιμήσουν την προσφορά τους στην καθημερινή τους ζωή ώστε να επιλέξουν σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια το δικό τους όταν έρθει η ώρα; Οι μαθητές του προνηπίου και νηπιαγωγείου πραγματοποίησαν την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 διδακτική επίσκεψη στο φιλόξενο φούρνο του κου Παρασκευά Κεχρολόγου στο Χιλιομόδι, παίρνοντας μία βιωματική γεύση από το επάγγελμα αυτό.

Οι μικροί μας μαθητές αφηγούνται . . .

Αφοσιωμένος και καλός οικοδεσπότης, ο κος Παρασκευάς Κεχρολόγος μας υποδέχτηκε πρωί πρωί μαζί με την οικογένειά του για να μάθουμε βιωματικά την παρασκευή του ψωμιού. Ξεναγηθήκαμε στο εργαστήριό του δείχνοντάς μας  πώς φτιάχνεται το ψωμάκι απο 100% προζύμι. Είδαμε από κοντά τις διαδικασίες, από το αλεύρι που κοσκινίζεται μέχρι τις πινακωτές που τοποθετούνται τα καρβελάκια και ψήνονται. Στη συνέχεια, περάσαμε και μια γρήγορη βολτούλα από το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής που εκείνη την στιγμή φτιάχνονταν κάποιες καταπληκτικές σοκολατίνες οι οποίες μας ξεμυάλισαν.

Ο κος Παρασκευάς και η κα Πίτσα είχαν ετοιμάσει από ένα δωράκι, ένα τσουρεκάκι με ενα χυμό για καθέναν από εμάς κι ένα σοκολατάκι που απολαύσαμε απευθείας. Επόμενος προορισμός ήταν ο παιδότοπος “Watermill” στο Χιλιομόδι. Εκεί φιλοξενηθήκαμε από την κα Τζίνα η οποία έδειχνε πολύ χαρούμενη που μας είχε στο χώρο της. Αφού πήραμε το πρωινό μας όλοι μαζί στη συνέχεια παίξαμε μέχρι τελικής πτώσης. Φεύγοντας, μάλιστα, μας περίμενε ακόμα μια έκπληξη… ένα μπαλόνι, δώρο της κας Τζίνας!

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture