Μικροί πεζοπόροι, ανακαλύπτουν τη φύση!

“Αυτή είναι η στιγμή μας”
5 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Το Homo educandus αγωγή συμμετέχει στον εορτασμό παρακινώντας τους μαθητές του και όλους εμάς να αναλάβουμε δράση εδώ και τώρα για να κάνουμε τον πλανήτη μας καλύτερο, τον κόσμο μας βιώσιμο!

Η πρώτη μας εκδρομή, μετά την πανδημία, με ενθουσιασμένους τους μαθητές και τις μαθήτριες μας μαζί με τους δασκάλους/ες τους να κάνουν πεζοπορία στη φύση με την πολύτιμη καθοδήγηση του Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου. Εμπειρίες ανεκτίμητες που μας είχαν λείψει.

Όσο για τους λιλιπούτειους μαθητές μας , τίμησαν την Ημέρα, με υπέροχες κατασκευές και τραγούδια! Είμαστε αισιόδοξοι, σίγουροι θα λέγαμε, πως αυτοί οι αυριανοί πολίτες θα γίνουν οι καλύτεροι “φρουροί” της γης.

«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Αλλά μπορούμε να φυτέψουμε δέντρα, να πρασινίσουμε τις πόλεις μας, να ζωντανέψουμε τους κήπους μας, να αλλάξουμε τη διατροφή μας και να καθαρίσουμε τα ποτάμια και τις ακτές. Εμείς είμαστε η γενιά που θα συμφιλιωθεί με τη φύση. Ας ενεργοποιηθούμε, χωρίς να ανησυχούμε. Ας είμαστε τολμηροί, όχι διστακτικοί», μας καλεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο ΟΗΕ.

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture