ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Εισαγωγή στον κόσμο της γνώσης.

 

Καλωσορίσατε στο Νηπιαγωγείο, το μέρος που καλύπτει την ανάγκη των παιδιών για μάθηση ανταποκρινόμενο στην έμφυτη και έντονη περιέργειά τους. Στο Νηπιαγωγείο αν ένα πράγμα μαθαίνουμε, αυτό είναι το πώς να μαθαίνουμε.
Στο Homo educandus Αγωγή ένα ευρύχωρο, φυσικό περιβάλλον για τους μικρούς μαθητές μας, εμπνέει τη μάθηση και το παιχνίδι.

Το Νηπιαγωγείο είναι το μέρος που ακούγεται συνέχεια
ένα «γιατί» και ένα «πως».

Τo Νηπιαγωγείο είναι η μόνη σχολική βαθμίδα όπου δίνεται στο παιδί η ευκαιρία να μάθει βιωματικά – παίζοντας και γελώντας. Εδώ το παιδί θα αποκτήσει γενικές γνώσεις αλλά και την ικανότητα να τα πηγαίνει καλά με άλλα παιδιά και να αρχίσει να ενδιαφέρεται για το πώς θα βγει στον έξω κόσμο στηριζόμενο στις δυνάμεις του.

Το πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου του Homo educandus Αγωγή στηρίζεται σε μια σταθερή από άποψη στόχου, αλλά ποικίλη από άποψη περιεχομένου, ποικιλία δραστηριοτήτων για τους πρώτους μαθητές.


Πρόγραμμα Σπουδών

Στόχος του Νηπιαγωγείου του Homo educandus είναι η γνωστική, κοινωνική, γλωσσική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών. Τα παιδιά εισάγονται στον κόσμο της μάθησης μέσα από τη βιωματική γνώση.

Μέσα από μια ποικιλία δραστηριοτήτων καλλιεργείται:

  • ο γραπτός και ο προφορικός λόγος
  • οι κοινωνικές δεξιότητες
  • η ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας
  • η πρώτη επαφή με την αγγλική γλώσσα

Καλοκαιρινά προγράμματα

Παίζω και Δημιουργώ: SummerCamp στο Hea

Το θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας «Παίζω και Δημιουργώ» ξεκινά στην ‪Κόρινθο με τη υποστήριξη του Homo educandus – Αγωγή και αφορά ‪‎παιδιά 5 έως 12 ετών. Με ένα πλήθος προσεκτικά σχεδιασμένων δραστηριοτήτων από έμπειρους παιδαγωγούς με βάση τις ανάγκες κάθε ηλικίας, το ‪SummerCamp που θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας έχει 4 περιόδους των 15 ημερών και στόχο έχει την ψυχαγωγία, τη σωματική, πνευματική και αισθητική καλλιέργεια του παιδιού. Το Παίζω και Δημιουργώ είναι ένα ψυχαγωγικό και παράλληλα επιμορφωτικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να απολαύσουν τις ημέρες που τα σχολεία είναι κλειστά, παίζοντας και διασκεδάζοντας σ’ ένα εναλλακτικό περιβάλλον.

Με τη φιλοσοφία της διαθεματικής προσέγγισης

Η φιλοσοφία του σχεδιασμού του προγράμματος και ο τρόπος που υλοποιείται από τους παιδαγωγούς, αποβάλλει το χαρακτήρα του σχολείου από τη σκέψη των παιδιών, δίνοντας την αίσθηση διακοπών ενώ παράλληλα καλλιεργεί το πνεύμα της ομαδικότητας, της συνεργασίας, εμπλουτίζει τις γνώσεις τους και αναπτύσσει τις δεξιότητές τους. Όλες οι δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες με τη φιλοσοφία της διαθεματικής προσέγγισης.

Η διαθεματική προσέγγιση καλλιεργεί την συνθετική και κριτική ικανότητα του παιδιού, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζει τη γνώση αποσπασματικά αλλά μέσα από το ενιαίο πλαίσιο των αλληλεπιδράσεων. Έτσι για παράδειγμα, μέσα από έναν πίνακα ζωγραφικής μπορεί να διδαχτεί τα χρώματα, το ιστορικό πλαίσιο μίας εποχής καθώς επίσης και ένα φυσικό φαινόμενο που απεικονίζεται.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ~ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ~ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ~ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ~ ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ~ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ~ ΧΟΡΟΣ ~ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ~ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:

Τηλ.: 27410 71117

Email: [email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/paizodimiourgo/