Νήπιο και προνήπιο στο Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου!

 

Kαι οι πολύ μικροί μαθητές μας έχουν δικαίωμα και ανάγκη να βγαίνουν πού και πού από τις χρωματιστές τους τάξεις με σκοπό τη μάθηση και την ψυχαγωγία. Οι μαθητές του Προνηπίου και του Νηπιαγωγείου επισκέφτηκαν σήμερα, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Kορίνθου και παρακολούθησαν το διαδραστικό πρόγραμμα «Βιβλία για… δέσιμο!».

Τα παιδιά έκαναν ένα ταξίδι στην ιστορία του βιβλίου, με το οποίο έρχονται σε πιο στενή επαφή σε αυτή την ηλικία μέσω του σχολείου τόσο μέσω των σχολικών βιβλίων όσο και μέσω των παραμυθιών. Η επίσκεψή τους περιελάμβανε μία δόση ιστορίας, μία δόση διάδρασης, μία δόση κατασκευής του δικού τους μικρού βιβλίου, μία δόση λαογραφίας και παράδοσης μέσω της μόνιμης έκθεσης του μουσείου καθώς και μία δόση καλλιτεχνίας ζωγραφίζοντας αυτό που τα εντυπωσίασε περισσότερο από την όμορφη αυτή βόλτα τους.

Η εκδρομή των μικρών μας τα είχε όλα και θα συμφωνήσετε ότι οι εκδρομές έχουν τη ικανότητα να ξεσηκώνουν, να εμπνέουν και να ενθαρρύνουν τα παιδιά…και κάτι ακόμα….να μάχονται ακόμη και τις πιο έντονες συννεφιές των ημερών της άνοιξης!

κκ

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture