Ο Adam Scott της Pearson καλεσμένος του Hea

Το Homo educandus – Αγωγή είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον κο Adam Scott, Pearson Regional Development Manager στην εκδήλωση ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Μαρτίου 2016 με θέμα τις σπουδές σε πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας.

 

Ο καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής έκανε μία ενδελεχή και συνάμα απόλυτα κατατοπιστική παρουσίαση σε μαθητές γονείς και λοιπούς παρισταμένους, απαντώντας στο ερώτημα «Γιατί σπουδές στο εξωτερικό;» , ενώ στη συνέχεια εξήγησε τι είναι και πώς λειτουργούν οι εξετάσεις A levels.

 

Σύμφωνα με τον κο Scott, έως το 2020, 2 δις άνθρωποι παγκοσμίως θα μαθαίνουν αγγλικά, σημαντικό κίνητρο ώστε να ενισχύσουμε τις δεξιότητες των παιδιών στην Αγγλική. Η Pearson είναι ο μεγαλύτερος και πιο αξιόπιστος πάροχος εκπαιδευτικών υπηρεσιών, επιμορφώσεων και υπηρεσιών πιστοποίησης στη Μεγάλη Βρετανία. Συνδυάζει την εμπειρία στον χώρο των εκδόσεων με την πιο πρόσφατη εκπαιδευτική τεχνολογία για να προσφέρει προϊόντα Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης της Αγγλικής Γλώσσας στην Ελλάδα, την Κύπρο και σε 70 ακόμη χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση η κα Κλαίρη Πετράκη, Pearson Sales Manager καθώς και η κα Mary Belias, PEN Centre Exams Manager.

 

Follow your passion & Acquire Global Skills

Από τα πιο σημαντικά σημεία της ομιλίας ήταν η άποψή του πως το πτυχίο μεμονωμένα δεν εξασφαλίζει εργασία. Εφόσον, όμως, τα παιδιά ακολουθήσουν αυτό που αγαπούν η δια βίου εκπαίδευση αποτελεί εχέγγυο για μία δημιουργική και επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Στα ενθαρρυντικά κίνητρα για σπουδές στο εξωτερικό προστέθηκε το γεγονός πως με αυτήν την απόφαση οι νέοι γίνονται πολίτες του κόσμου, καθώς συνδέονται με άλλους πολιτισμούς. Επιπλέον, καλούνται να βγουν από τον προσωπικό τους χώρο, τη βολή τους και αποκτούν ανεξαρτησία, βασιζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις και ικανότητες.

 

Την παρουσίασή του σχετικά με την προετοιμασία σε επίπεδο A levels κλήθηκε να συμπληρώσει η μαρτυρία της μαθήτριας της Τρίτης Λυκείου του σχολείου μας, Στεφανίας Τσάτσαρη, η οποία  μοιράστηκε με το κοινό κάποιες σκέψεις της σχετικά με τη διαδικασία προετοιμασίας που η ίδια βιώνει επίδ ό χρόνια. Η Στεφανία, παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους μαθητές, είναι μία έφηβη με όραμα, οργανωμένη σκέψη και θέληση που έχει θέσει ως στόχο να φοιτήσει σε κορυφαίο πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας σπουδάζοντας Ιατρική. Ο λόγος της στηρίχτηκε στον τρόπο σκέψης των νέων αυτής της ηλικίας και στην οργανωμένη  καθημερινότητά της,  κατά την οποία κινείται με  μεθοδικότητα και σκληρή προσπάθεια ώστε να επιτύχει το στόχο που εξαρχής η ίδια έχει θέσει.

 

Το Hea πιστοποιημένος φορέας της Pearson

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Δρ. Ευάγγελος Μπάρτζης, καθηγητής θεολογίας του σχολείου μας, ο οποίος εντυπωσίασε με τη βαθιά γνώση του αντικειμένου και την απλότητα της σκέψης του και μίλησε για τους  τρόπους εισαγωγής στα βρετανικά πανεπιστήμια – έχοντας κι ο ίδιος φοιτήσει εκεί. Στη συνέχεια, η καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας του Hea, κα Μαρδίτσα Κέππα παρουσιάσε την πιστοποίηση αγγλικής γλωσσομάθειας IELTS, απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνει κάποιος αίτηση σε οποιοδήποτε πανεπιστημιακό φορέα της Μεγάλης Βρετανίας, των Η.Π.Α. και Καναδά.

 

Το Homo educandus – Αγωγή αποτελεί πιστοποιημένο φορέα της Pearson. Συγκεκριμένα, αναλαμβάνει τη σύνταξη και διαχείριση των αιτήσεων για τα πανεπιστήμια στη Μεγάλη Βρετανία (UCAS) και τη διδασκαλία και διεξαγωγή εξετάσεων σε επίπεδο International A levels και IGCSE.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στον υπεύθυνο σπουδών, Δρ. Ευάγγελο Μπάρτζη britedu@hea.edu.gr

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή της συνέντευξης  του Δρ. Ανδρέα Ανδρεόπουλου, Reader Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Winchester της Αγγλίας.Ο κος Ανδρεόπουλος  έχει κάνει πολυετείς και πολυδιάστατες σπουδές στη Βόρεια Αμερική και την Αγγλία και σήμερα ζει μόνιμα και εργάζεται στην Αγγλία. Η μαρτυρία του καθηγητή – την οποία μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί – εστίασε στα κίνητρα των νέων της χώρας μας να φοιτήσουν σε κάποιο Βρετανικό πανεπιστήμιο, τη σύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας, το πιθανό κόστος φοίτησης και ζωής, όπως και την ουσία της εμπειρίας των σπουδών στο εξωτερικό. Τέλος, βασιζόμενος στην προσωπική του επαφή με τους φοιτητές αναφέρθηκε στη διαδικασία προετοιμασίας για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Μεγάλης Βρετανίας, δίνοντας, μάλιστα, κάποιες συμβουλές ως προς τις κατευθύνεις της έρευνας που καλό είναι να κάνουν τα παιδιά πριν αποφασίσουν το ακριβές πρόγραμμα σπουδών που τα ενδιαφέρει.

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture