Ο Hubble και η Διαστολή του Σύμπαντος (video)

Ακόμη και στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, οι περισσότεροι αστρονόμοι θεωρούσαν ότι το Σύμπαν είναι στατικό και ότι εμπεριέχει έναν μόνο γαλαξία, τον δικό μας. Σταδιακά, ωστόσο, ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν και άλλοι γαλαξίες, οι οποίοι μάλιστα απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον εξαιτίας της αέναης διαστολής του χώρου, που διευρύνει όλο και πιο πολύ την μεταξύ τους απόσταση.

Οι πρώτες, τεκμηριωμένες με την παρατήρηση, αποδείξεις για την ύπαρξη άλλων γαλαξιών και για την διαστολή του Σύμπαντος οφείλονται στις μελέτες του Αμερικανού αστρονόμου Edwin Hubble και αποτελούν τον πρώτο από τους τρεις παρατηρησιακούς πυλώνες πάνω στους οποίους θεμελιώθηκε η θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης.

Σε αυτό το πρώτο βίντεο της σειράς Space Series του Ιδρύματος Ευγενίδου, παρουσιάζονται με συντομία οι μελέτες του Hubble, οι οποίες συνέβαλαν καθοριστικά στην διεύρυνση των επιστημονικών μας γνώσεων για την προέλευση και την εξέλιξη του Σύμπαντος.

Οι σπουδαίες ανακαλύψεις του Hubble και η θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης παρουσιάζονται εκτενέστερα και σε πολύ μεγαλύτερο βάθος στο Webcast με τίτλο

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture