Ο καθηγητής Γιώργος Κοντογιώργης στο Hea

Εκδήλωση με καλεσμένο τον πολιτικό επιστήμονα Γιώργο Κοντογιώργη, καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, εν όψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2105 οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του σχολείου μας συνομίλησαν με τον πολιτικό επιστήμονα κύριο Γιώργο Κοντογιώργη με θέμα τη Δημοκρατία.

Ο Καθηγητής εξήγησε ότι δημοκρατία σημαίνει συμμετοχή της κοινωνίας στα κοινά και ότι ο τρόπος για να φθάσουμε στην άμεση αυτή δημοκρατία είναι η αντιπροσώπευση. Άσκησε σκληρή κριτική στο ισχύον πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι σήμερα απουσιάζει ακόμα και η αντιπροσώπευση.

Στη συνέχεια, δέχθηκε τις ερωτήσεις των μαθητών και συνομίλησε μαζί τους. Η επίσκεψη αυτή έδειξε μεγάλες ανησυχίες και τους προβληματισμούς των εφήβων για την κατάσταση, πολιτική και κοινωνική, που βιώνουν καθημερινά και την προσπάθειά τους να την κατανοήσουν και να αναζητήσουν λύση. Η επικοινωνία με έναν Καθηγητή με μακρά πείρα και σπουδαίο ερευνητικό έργο αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για το σχολείο μας.

Τον ευχαριστούμε θερμά!

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture