Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης: Ποιος είναι ο δικός σας «θησαυρός»;

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης, σήμερα, 31 Οκτωβρίου 2017, το Δίκτυο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της Eurobank, και τα ΕΛ.ΤΑ. επισκέφθηκαν το σχολείο μας, για να ευαισθητοποιήσουν και να εμπνεύσουν τους μικρούς μαθητές σχετικά με την αποταμίευση ως αντίληψη οικονομικής και όχι μόνον διαχείρισης.

Οι επισκέπτες μας μίλησαν στις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού για την έννοια αυτή και τον ρόλο της ως παράγοντα στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Φεύγοντας, μάλιστα, προσέφεραν στα παιδιά από έναν κουμπαρά, ώστε να έχει αυτή η συνάντηση μία εκπαιδευτική ανταποδοτικότητα και σε πρακτικό επίπεδο για αυτά.

Από τα πιο ενδιαφέρουσες στιγμές ήταν όταν έφτιαξαν στον πίνακα ένα μεγάλο σεντούκι ζητώντας από τα ίδια τα παιδιά να ζωγραφίσουν ή να γράψουν ποιος είναι ο δικός τους θησαυρός. Όπως θα δείτε και παρακάτω στις σχετικές φωτογραφίες, οι  απαντήσεις τους είναι ποικίλες και αποτυπώθηκαν μοναδικά, θυμίζοντάς μας πως καθένας μας αξιολογεί διαφορετικά τον θησαυρό του, ο οποίος συχνά δεν έχει καμία χρηματική αξία.

Προς την ίδια κατεύθυνση και με έναν πολύ δημιουργικό τρόπο οι μαθητές του Προνηπίου και του Νηπίου προσωποποίησαν με χρώμα την αποταμίευση με τις δικές τους δημιουργίες.

    

 

    

 

    

 

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture