Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου,  οι μαθητές του προνηπίου και του νηπιαγωγείου του Homo educandus – Aγωγή συζήτησαν για το βιβλίο και την αξία της ανάγνωσης.

Τα παιδιά κουβέντιασαν για το γεγονός πως το βιβλίο αποτελεί παράθυρο στη φαντασία και τη σκέψη του παιδιού, μαθαίνοντας  αναλυτικά τα υλικά με τα οποία φτιάχνεται καθώς και τα στάδια από τα οποία περνάει μέχρι να φτάσει στα χέρια του αναγνώστη.

Οι μαθητές του προνηπίου εστίασαν στο πώς πρέπει να χειρίζομαστε τα βιβλία, συντάσσοντας κάποιους κανονες σεβασμού ως προς τη διαχείρισή τους (π.χ. τα τοποθετούμε στη βιβλιοθήκη, δεν τα σκιζουμε) αλλά και στο τι μας προσφέρουν (χαρά, όξυνση της φαντασίας, γνώση, ταξίδια του νου). Επίσης, έφτιάξαν ένα ομαδικό βιβλιο με περιεχόμενο τα εξώφυλλα απο τα αγαπημένα τους  παραμύθια , καθώς και ενα ατομικό βιβλιαράκι με τους αριθμούς.

image_14 image_15

 

Στο νηπιαγωγείο έγινε αναφορά στους πιο γνωστούς παραμυθάδες όπως ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και οι αδερφοί Γκρημ. Ψήφισαν για το ποια παραμύθια θα διάβαζαν στην τάξη, έφτιαξαν σελιδοδείκτες και ζωγράφισαν επάνω τους αγαπημένους ήρωες παραμυθιών. Τέλος, έβαλαν όλη τους την καλή διάθεση σε ένα ομαδικό κολάζ  στο οποίο ζωγράφισαν εικόνες από τα δικά τους αγαπημένα τους παραμύθια.

image3 image1

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture