Παίζω και Δημιουργώ: SummerCamp στο Hea

Το θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας “Παίζω και Δημιουργώ” ξεκινά στην ‪Κόρινθο με τη υποστήριξη του Homo educandus – Αγωγή και αφορά ‪‎παιδιά 5 έως 12 ετών. Με ένα πλήθος προσεκτικά σχεδιασμένων δραστηριοτήτων από έμπειρους παιδαγωγούς με βάση τις ανάγκες κάθε ηλικίας, το ‪SummerCamp που θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας έχει 4 περιόδους των 15 ημερών και στόχο έχει την ψυχαγωγία, τη σωματική, πνευματική και αισθητική καλλιέργεια του παιδιού. Το Παίζω και Δημιουργώ είναι ένα ψυχαγωγικό και παράλληλα επιμορφωτικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να απολαύσουν τις ημέρες που τα σχολεία είναι κλειστά, παίζοντας και διασκεδάζοντας σ΄ ένα εναλλακτικό περιβάλλον.

ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ

Η φιλοσοφία του σχεδιασμού του προγράμματος και ο τρόπος που υλοποιείται από τους παιδαγωγούς, αποβάλλει το χαρακτήρα του σχολείου από τη σκέψη των παιδιών, δίνοντας την αίσθηση διακοπών ενώ παράλληλα καλλιεργεί το πνεύμα της ομαδικότητας, της συνεργασίας, εμπλουτίζει τις γνώσεις τους και αναπτύσσει τις δεξιότητές τους. Όλες οι δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες με τη φιλοσοφία της διαθεματικής προσέγγισης. Η διαθεματική προσέγγιση καλλιεργεί την συνθετική και κριτική ικανότητα του παιδιού, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζει τη γνώση αποσπασματικά αλλά μέσα από το ενιαίο πλαίσιο των αλληλεπιδράσεων. Έτσι για παράδειγμα, μέσα από έναν πίνακα ζωγραφικής μπορεί να διδαχτεί τα χρώματα, το ιστορικό πλαίσιο μίας εποχής καθώς επίσης και ένα φυσικό φαινόμενο που απεικονίζεται.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ~ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ~ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ~ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ~ ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ~ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ~ ΧΟΡΟΣ ~ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ~ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Α΄ Περίοδος: 16 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2016
Β΄ Περίοδος: 4 Ιουλίου – 15 Ιουλίου 2016
Γ΄ Περίοδος: 18 Ιουλίου – 29 Ιουλίου 2016
Δ΄ Περίοδος: 1 Αυγούστου – 12 Αυγούστου 2016

* Για τους μαθητές του Homo educandus – Αγωγή παρέχεται ειδική τιμή -20%.

 

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:

27410 71117

E: paizodimiourgo@gmail.com

f: https://www.facebook.com/paizodimiourgo/?fref=ts
  

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture