Προσομοίωση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από μαθητές

Στα πλαίσια του προγράμματος Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το σχολείο μας, σε συνεργασία με το 3ο Λύκειο Κορίνθου, διοργάνωσε προσομοίωση των εργασιών του Ευρωκοινοβουλίου. Αρχικά, τα παιδιά και των δύο σχολείων σε μεικτές ομάδες, συζήτησαν συγκεκριμένα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή τη δημιουργία Ευρωστρατού, το πρόβλημα της συμμετοχής στις Ευρωεκλογές και το προσφυγικό-μετανασταυτικό ζήτημα. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά προσομοίωσαν τις εργασίες των κοινοβουλευτικών επιτροπών. 

Στη συνέχεια, τα παιδιά προσομοίωσαν τις εργασίες της ολομέλειας, όπου συζητήθηκαν οι προτάσεις νόμων που είχαν προτείνει οι σχετικές επιτροπές και ακούστηκαν οι απόψεις και τα επιχειρήματα όσων πρότειναν τους νόμους και όσων τους αντέκρουσαν διαφωνώντας. 

Λόγω της δραστήριας και ενθουσιώδους συμμετοχής των παιδιών και των δύο σχολείων, η δράση στέφθηκε με εξαιρετική επιτυχία. 

Την όλη διαδικασία διηύθυναν η διευθύντρια του 3ου Λυκείου Κορίνθου κ. Ευαγγελία Σαζακλή και η εκπαιδευτικός κ. Μαρία Μπέσου, καθηγήτρια αγγλικών. Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί κ. Αικατερίνη Κοντού, καθηγήτρια γαλλικών, και ο κ. Λάμπρος Ψωμάς, θεολόγος.

Η προσομοίωση έλαβε χώρο στον εξαιρετικό χώρο της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. 

Για την παραχώρηση της αίθουσας ευχαριστούμε θερμότατα τον δήμαρχο κ. Γεώργιο Γκιώνη. 

Για την υποστήριξή της ευχαριστούμε επίσης την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας κ. Θεώνη Μαυροματίδου.

Για τη φιλοξενία ευχαριστούμε ιδιαίτερα το προσωπικό του δημαρχείου.

Κοινοποίηση:

Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture