Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς η “Τελετή Αποφοίτησης 2021” του Homo educandus αγωγή

 Η Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών/μαθητριών της Γ’ Λυκείου του Homo educandus αγωγή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, στον ειδικά διαμορφωμένο αύλειο χώρο του σχολείου. Επιπλέον, παρουσία γονέων, εκπαιδευτικών και επίσημων προσκεκλημένων, έγινε απονομή Αριστείων και Επαίνων στους αποφοίτους σχολικών ετών 2015 έως και 2020.  Ήταν η πρώτη χρονιά που η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας του Σχολείου διοργάνωσε μια τέτοια Τελετή θέτοντας ως στόχο την ετήσια καθιέρωση της , επιθυμώντας να κάνει ξεχωριστή τη σημαντική αυτή μέρα στη ζωή των Αποφοίτων αλλά και να καλλιεργήσει τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ όλων των Αποφοίτων του σχολείου μέσω του ομώνυμου Συλλόγου.

Την όμορφη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Νικόλαος Ταγαράς – Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Χρίστος Δήμας – Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας (μέσω ηχογραφημένου μηνύματος), η Αθηνά Κόρκα – Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού, ο Βασίλης Νανόπουλος – Δήμαρχος Κορινθίων, ο Γιώργος Γκιώνης – Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, ο Γιώργος Πετρίτσης με τη διττή ιδιότητα Περιφερειακού Συμβούλου και Γονέα Αποφοίτου όπως και ο Σπύρος Καραβούλης – Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, o Γιώργος Οικονόμου – Περιφερειακός Σύμβουλος, η Αντιγόνη Βογιατζή – Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας και ο Σταύρος Σταυρόπουλος – Πρόεδρος  του Παραρτήματος Κορινθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Ο Διευθυντής Σπουδών του Homo educandus αγωγή κ. Απόστολος Πλαστήρας, στην ομιλία του συμπεριέλαβε απόσπασμα του βιβλίου του Σταύρου Ζουμπουλάκη «Για το Σχολείο» επιχειρώντας να αναπτύξει τη θεωρία για τον αληθινό προορισμό του σχολείου που ταυτίζεται με την εκπαιδευτική φιλοσοφία του Homo educandus αγωγή. Ο κος Πλαστήρας στο υποθετικό ερώτημα «Σε τι είδους παιδιά θα αφήσουμε τον κόσμο μας» δήλωσε: «Είμαστε αισιόδοξοι!».

Στη συγκινητική της ομιλία η Απόφοιτος Νάγια Ζερβού αποχαιρέτησε εκ μέρους όλων των μαθητών/τριών της Τάξης 2021 τα γλυκά μαθητικά χρόνια και τους αγαπημένους δάσκαλους και καθηγητές , βάζοντας πλώρη με αυτοπεποίθηση και σιγουριά, στο ταξίδι της ενήλικης ζωής τους. Τα πολύτιμα εφόδια που έλαβαν όλα τα χρόνια από το Homo educandus αγωγή αποτελούν πλούσια παρακαταθήκη στην μετέπειτα πορεία τους.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Οδυσσέας Καμζόλας ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους νέους αποφοιτήσαντες και παρότρυνε για την ενεργή συμμετοχή τους στο Σύλλογο που παρέχει πολλαπλά οφέλη και ευκαιρίες στην ευρύτερη κοινότητα του Homo educandus αγωγή.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης και μέντορας των αποφοίτων κ. Σταύρος Ντεβές – Ιδρυτής της βραβευμένης Κορινθιακής start-up εταιρείας «Ecompost», έδωσε χρήσιμες συμβουλές στον τομέα της νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Ακολούθησαν οι απονομές βραβείων και διπλωμάτων αποφοίτησης καθώς και οι αναμνηστικές φωτογραφίες.

Η βραδιά έκλεισε με ζωντανό μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «Διαπασών» και πλούσιο μπουφέ με εδέσματα που επιμελήθηκε  η chef του σχολείου μας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του σχολείου Νάνσυ Γιαννιδάκη.

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture