Special Olympics 2016: Ήμασταν εκεί!

Λουτράκι, 18 Απριλίου 2016 – Στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Γιώργος Γαλανόπουλος» του Δήμου Λουτρακίου το απόγευμα της Δευτέρας σήμανε το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τα Special Olympics, καθώς Πανελλήνιοι Αγώνες που σε παρόμοιο μέγεθος, διάρκεια, εύρος αθλημάτων και με τόσο μεγάλη συμμετοχή από Σχολεία, Φορείς Ειδικής Αγωγής, Προπονητικά Προγράμματα Special Olympics τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο, είχαν να πραγματοποιηθούν εδώ και έξι χρόνια.

Στους Αγώνες που διήρκεσαν από τις 18 έως τις 21 Απριλίου συμμετείχαν 700 αθλητές και προπονητές σε 6 αθλήματα: Στίβος, Κολύμβηση, Ποδόσφαιρο, Τένις, Βοcce, Bowling από Ειδικά Σχολεία και Φορείς Ειδικής Αγωγής, από όλα τα προπονητικά προγράμματα Special Olympics της χώρας μας, καθώς επίσης και 25μελής Αποστολή από τα Special Olympics της Κύπρου.

Μάθημα θέλησης

Οι μαθητές του Δημοτικού Homo educandus – Aγωγή, όχι μόνο έδωσαν το «παρών» για δύο ολόκληρες μέρες παρακολουθώντας διάφορα αγωνίσματα, αλλά είχαν και την τιμή να τους ζητηθεί  ως σχολείο να απονείμουν βραβείο στους νικητές των Τελικών Αγώνων Στίβου την Τετάρτη 20 Απριλίου.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με σεβασμό και αφοσίωση αγωνίσματα όπως ποδόσφαιρο, τέννις, bocce και στίβο. Εντυπωσιάστηκαν, μάλιστα, εκθειάζοντας τη δύναμη αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι  αποτελούν τρανή απόδειξη ότι η θέληση και η προσπάθεια υπερνικούν κάθετί που μπορεί στην αρχή να φαντάζει αδύνατο.

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture