Στο Λονδίνο ταξίδεψε το Λύκειο του Homo educandus

Μετά το περσινό αξέχαστο ταξίδι στο Παρίσι, ήρθε η ώρα να επισκεφθούμε το Λονδίνο. Τέσσερις μοναδικές μέρες (24-28 Νοεμβρίου 2022) στην πρωτεύουσα της Αγγλίας πέρασαν οι μαθητές του Λυκείου του Homo educandus Αγωγή συνοδεία καθηγητών τους. Στο στολισμένο για τα Χριστούγεννα Λονδίνο, ξεναγηθήκαμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα, περπατήσαμε στις φαντασμαγορικές όχθες του Τάμεση και στο λαμπερό εμπορικό κέντρο.

Την πρώτη μέρα επισκεφθήκαμε τον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου, την μητροπολιτική εκκλησία του Λονδίνου, ένα αριστούργημα του μεγάλου Άγγλου αρχιτέκτονα σερ Κρίστοφερ Ρεν. Στη συνέχεια είδαμε τον Πύργο του Λονδίνου και την διάσημη γέφυρα στον Τάμεση.

Την επόμενη μέρα και κατόπιν προσκλήσεως της Ελληνορθόδοξης κοινότητας, επισκεφθήκαμε τον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας όπου είχαμε την τιμή να μας υποδεχτεί ο προϊστάμενος Αρχιμανδρίτης π. Θεωνάς. Αργότερα βρεθήκαμε στο Παλάτι και τους κήπους του Κένσινγκτον (Kensington Palace), μια από τις κατοικίες της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που αποτελεί τόσο ιδιωτική κατοικία της όσο και δημόσιο μουσείο. Στα Μουσεία Επιστήμης και Φυσικής Ιστορίας ολοκληρώθηκε η ξενάγηση της δεύτερης μέρας μας στο Λονδίνο.

Πλούσιο το πρόγραμμα της τρίτης μέρας, περιελάμβανε επισκέψεις στο Βρετανικό Μουσείο, την Εθνική Πινακοθήκη, το Κοινοβούλιο και το Αββαείο του Ουεστμίνστερ και ακόμη στα ανάκτορα του Μπάκινγκχαμ. Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο και το πιο διασκεδαστικό! Μια απολαυστική βόλτα στον πιο εμπορικό δρόμο του Λονδίνου, την Oxford street, την πλατεία Picadilly και περπάτημα στην οδό Γουάιτχολ, την περιοχή όπου στεγάζονται πολλά κυβερνητικά κτήρια.

Οι ετήσιες εκδρομές του Λυκείου του Homo educandus αγωγή που διενεργούνται στο εξωτερικό, έχουν ως στόχο να προσφέρουν στους μαθητές μας την εμπειρία και τη γνώση από άλλους λαούς και πολιτισμούς και φυσικά να δημιουργούν πολύτιμες σχολικές αναμνήσεις μαζί με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους.

Κοινοποίηση:

Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture