Συμμετοχή μαθητών του HEA στο συνέδριο AIACE 2022

Η Διεθνής Ένωση των πρώην Υπαλλήλων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων διοργάνωσε το AIACE 2022 σε Κόρινθο και Λουτράκι, στις 14-20.5.2022.

Στο ετήσιο συνέδριο που έλαβε χώρα στο συνεδριακό χώρο του Club Hotel Cazino Λουτρακίου, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 16 Μαϊου, ομάδα μαθητών της Α’ Λυκείου του Homo Educandus Αγωγή συνοδεία του εκπαιδευτικού μας κ. Λάμπρου Ψωμά, παρακολούθησε τις εργασίες με φιλοξενούμενος στο πάνελ:

  • τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά,
  • τον πρώην Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση Σταύρος Δήμας,
  • τον πρώην Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος,
  • τον πρώην Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χρήστο Ροζάκη,
  • τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και
  • τον πρώην Γενικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Παναγιώτη Καρβούνη.

Οι μαθητές μας έθεσαν καίρια και στοχευμένα ερωτήματα στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μέλλον. Ο κος Σχοινάς αφού πρώτα συνεχάρη τα παιδιά για την κριτική τους σκέψη, έπειτα απάντησε με πειθώ και αληθινά παραδείγματα κερδίζοντας ολοκληρωτικά την προσοχή και το ενδιαφέρον τους. Εξίσου σημαντική και η παρέμβαση του Υφυπουργού κ. Δήμα.

Πρόκειται για μια ανεκτίμητη εμπειρία για τους μαθητές του σχολείου μας που αναμφισβήτητα εμπλουτίζει τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους για να γίνουν οι αυριανοί, άξιοι και υπεύθυνοι Ευρωπαίοι Πολίτες.

Γι΄αυτό και ευχαριστούμε θερμά την κα Βαμβακίδου Δέσποινα, πρόεδρο του Συλλόγου AIACE HELLAS, για την πρόσκληση αλλά και την άριστη διοργάνωση.

Παρακολουθήστε σχετικά στο βίντεο που ακολουθεί:

Κοινοποίηση:

Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture