Συμμετοχή παιδιών στην εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης

Ομάδα παιδιών του σχολείου μας παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης. Αν και Ημέρα της Ευρώπης είναι η 9η Μαΐου, οι εκδηλώσεις, λόγω της εορτής του Πάσχα, μετατέθηκαν την Κυριακή 12η Μαΐου 2024. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στο Anassa City Events στην Αθήνα.
Επρόκειτο για μια θαυμάσια εκδήλωση με πολλές παράλληλες δράσεις και ενημερωτικές συζητήσεις. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη συζήτηση για τη δημοσιογραφία και τη δημοκρατία με αφορμή της ειδικής έκδοσης με μαθητικές εφημερίδες που διοργάνωσε η εφημερίδα «Το Βήμα».


Επίσης παρακολούθησαν εργαστήρι με θέμα «Φτιάξε το βιογραφικό σου» και περιηγήθηκαν στα διάφορα περίπτερα που είχαν στήσει πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών,
όπου μίλησαν με τους αντιπροσώπους τους για τις χώρες της Ένωσης, ενημερώθηκαν γι’ αυτές και συμμετείχαν σε διάφορα παιχνίδια.

Τέλος, τα παιδιά συμμετείχαν σε συζήτηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος απάντησε σε ερωτήματα των παιδιών, αρκετά καυτά και προκλητικά σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αυτά για την πράσινη μετάβαση, το μεταναστευτικό, τον ευρωστρατό κ.ά. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι: Δήμητρα Αρχοντάκου, Χρήστος Μαντάς, Ελένη Ντόβα, Μελίνα Ντόβα, Υρώ Σπηλιωτακάρα, Ευάγγελος Στυφούγιας, Ειρήνη-Ανατολή Τσάνα και Άννα Χασικίδη. Συνόδευσε ο εκπαιδευτικός Λάμπρος Ψωμάς.

Κοινοποίηση:

Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture