Συναισθηματικά έξυπνα παιδιά!

Αχ αυτά τα Συναισθήματα!

Είναι αυτά που τη ζωή μας ομορφαίνουν, την κάνουν μοναδική αλλά και που κάποιες φορές περιπλέκουν καταστάσεις και σχέσεις. Τα συναισθήματα αντικατοπτρίζουν τον εσωτερικό μας κόσμο,  μιλούν για τη διάθεσή μας αλλά και για τις σκέψεις που κάνουμε. Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας, γι΄αυτό και καλό είναι από μικρή ηλικία να μάθουμε να τα αναγνωρίζουμε, να τα διαχειριζόμαστε και να τα εκφράζουμε με ωφέλιμο τρόπο.

Οι μαθητές της Β’ Δημοτικού ενθουσιάστηκαν με το παιχνίδι συναισθημάτων που έπαιξαν στην τάξη. Με την ενθάρρυνση των δασκάλων μας άνοιξαν τις καρδιές τους και μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους όλα όσα τους κάνουν να χαίρονται, να θυμώνουν, να λυπούνται και να φοβούνται. Συζήτησαν τις μικρές ή μεγάλες αλλαγές που προκαλούν τα αρνητικά ή θετικά συναισθήματα στη συμπεριφορά μας. Πως μπορούμε να ελέγξουμε μια έκρηξη θυμού; Μια κρίση φοβίας; Να ξεπεράσουμε μια λύπη;

Στόχος του παιχνιδιού αλλά και γενικότερα όλων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούμε στο σχολείο μας στο πλαίσιο της συναισθηματικής αγωγής, είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να δημιουργήσουν υγιή σχέση τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους άλλους και μεγαλώνοντας να γίνουν πιο ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι ενήλικες.

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture