Εβελίνα Χατζησταυράκη – Απόφοιτος ’19

Αποφοίτησε από το Homo Educandus Αγωγή το 2019. Η Εβελίνα Χατζησταυράκη “άνοιξε τα φτερά της” και τίποτα δεν δείχνει να την σταματά από το να κατακτήσει τα όνειρα και τους στόχους της.

1. Πέρασαν ήδη 2 χρόνια από την αποφοίτησή σου στο Homo Educandus Αγωγή, που σε βρίσκουμε σήμερα, με τι ασχολείσαι;

Βρίσκομαι στο τρίτο έτος των σπουδών μου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, με κατεύθυνση στη Διαφήμιση και τις Δημόσιες Σχέσεις. Οι ερευνητικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου εκτείνονται από διαφήμιση, τις καταναλωτικές πρακτικές ως τη διαχείριση κρίσεων, τη νευροηγεσία (neuroleadership), τα socialmedia, καθώς και την startup επιχειρηματικότητα. Αναμφίβολα, οι σπουδές μου σε αυτό το τμήμα αποτελούν την καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να είχα κάνει για το μέλλον μου, καθώς ήταν βασική μου προτεραιότητα η προοπτική της δημιουργικότητας και τη συνεχούς εξέλιξης σε ένα αντικείμενο και φυσικά, οι τομείς της εφαρμοσμένης επικοινωνίας, του μάρκετινγκ, της διαφήμισης, των ψηφιακών μέσων και παραγωγής περιεχομένου είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την καινοτομία. Παράλληλα με τις σπουδές μου, κάνω διάφορα σεμινάρια και e-learnings σχετικά με το μάρκετινγκ, ενώ δραστηριοποιούμαι έντονα στον χώρο του εθελοντισμού και πιο συγκεκριμένα στο ErasmusStudentNetwork, καθώς και στο TEDxPanteionUniversity.

2. Δηλαδή, τι ακριβώς κάνεις εθελοντικά;

Τα τελευταία 2 χρόνια, είμαι εθελόντρια στο ESN. Το ErasmusStudentNetwork (ESN) είναι ο μεγαλύτερος, μη κερδοσκοπικός διεθνής φοιτητικός οργανισμός, με πάνω από 15.000 ενεργά μέλη και είναι παρών σε περισσότερα από 900 Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης από 41 χώρες. Η αποστολή μας ως εθελοντές είναι να εκπροσωπούμε και να υποστηρίζουμε όχι μόνο τους τρέχοντες φοιτητές σε περίοδο ανταλλαγής (Erasmusstudents), προσφέροντάς τους βοήθεια στην ακαδημαϊκή, κοινωνική και πρακτική διαδικασία ένταξης, αλλά και τους φοιτητές που επιστρέφουν από την ανταλλαγή. Μέσα από την δράση μου σε αυτόν τον οργανισμό κατάφερα να ανελιχθώ σε τεράστιο βαθμό, να αποκτήσω νέες γνώσεις, ενδιαφέροντα, skills και φυσικά να γνωρίσω ιδέες και ανθρώπους που με άλλαξαν ριζικά.

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο, είμαι μέλος του τοπικού προεδρείου του συλλόγου μου και είμαι υπεύθυνη επικοινωνίας, μια θέση που άπτεται του αντικειμένου σπουδών μου, γεγονός που με βοηθάει σημαντικά να εφαρμόσω τις γνώσεις μου. Ακόμη, συμμετέχω στη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων για τους φοιτητές Erasmus, σε συνέδρια, τόσο εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, όσο και για λήψεις αποφάσεων.

Συμμετοχή στην Εθνική Γενική Συνέλευση του ESNGreece, τον Αύγουστο του 2020, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Εκτός από το ESN, τους τελευταίους μήνες αποτελώ μέλος της οργανωτικής ομάδας του TEDxPanteionUniversity. Το TEDx είναι μια πρωτοβουλία, που δημιουργήθηκε στο πνεύμα της συνολικής αποστολής του TED για έρευνα και ανακάλυψη «ιδεών που αξίζει να διαδοθούν». Το TED, γενικότερα, είναι μια παγκόσμια κοινότητα ανθρώπων από κάθε κλάδο και πολιτισμό που αναζητούν μια βαθύτερη κατανόηση του κόσμου, καθώς όλοι πιστεύουμε στη δύναμη των ιδεών που μπορούν να αλλάξουν συμπεριφορές, ζωές και, τελικά, τον κόσμο.Οι εκδηλώσεις TEDx (το x συμβολίζει τις αυτόνομα οργανωμένες εκδηλώσεις) σχεδιάζονται πλήρως και συντονίζονται ανεξάρτητα, ανά κοινότητα/οργανισμό/πανεπιστήμιο. Το περιεχόμενο και ο σχεδιασμός κάθε εκδήλωσης TEDx είναι μοναδικό και αναπτύσσεται ανεξάρτητα, αλλά όλα έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Έτσι και εμείς, στο TEDxPanteionUniversity, δουλεύουμε προκειμένου να διοργανώσουμε ένα event μεγάλου βεληνεκούς, κι ο βασικότερός μας στόχος είναι φυσικά να διαδώσουμε δυνατές ιδέες! Είμαστε υπεύθυνοι για την σωστή προώθηση της εκδήλωσης, την εύρεση ομιλητών, χορηγιών, χώρου διεξαγωγής της εκδήλωσης κτλ. Η όλη προετοιμασία διαρκεί ένα χρόνο και το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι εκπληκτικό!

3. Γιατί επέλεξες να βάλεις τον εθελοντισμό στη ζωή σου;

Ό,τι κάνει ο άνθρωπος με τη θέλησή του ο άνθρωπος έχει πολύ μεγαλύτερη αξία απ’ αυτό που του επιβάλλεται και είναι υποχρεωμένος να το κάνει. Και αν ο κόσμος έχει προοδεύσει σημαντικά, έχει καταπατήσει κάθε εκμετάλλευση και κάθε αδικία, οφείλεται αναμφίβολα στον εθελοντισμό, γιατί πάνω απ’ όλα ο εθελοντής σέβεται πρωτίστως τον εαυτό του, και στη συνέχεια συμβάλλει στον αγώνα για την πρόοδο, την ευημερία και την ευτυχία των ανθρώπων. Άλλωστε, όταν ενώνονται όλοι λόγω του πάθους τους για εθελοντισμό, μόνο απίστευτα πράγματα μπορούν να κάνουν για να αλλάξουν τον κόσμο. Όλη η ενέργεια, το πάθος, η αγάπη και η όρεξη που μου μετέδωσαν οι άνθρωποι οι οποίοι γνώρισα μόλις ξεκίνησα το ταξίδι μου στον εθελοντισμό, άλλαξαν τον τρόπο που σκέφτομαι. Για εμένα, εθελοντισμός σημαίνει μια κοινή αποστολή. Μια αποστολή που ενώνει και μετατρέπεται σε δύναμη. Για όλους εκείνους που μας χρειάζονται. Για να κάνουμε μαζί τη διαφορά στις ζωές τους!

Συμμετοχή στο international συνέδριο του ESN : SouthEasternEuropeanPlatform (SEEP) που διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2021, στη Σόφια, Βουλγαρία. Συμμετείχαν εθελοντές από τις εξής χώρες: Βουλγαρία, Κύπρος, Ελλάδα, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, καθώς και από Γαλλία, Ισπανία.

4. Ποια εφόδια έλαβες από τη φοίτησή σου στο Homo Educandus Αγωγή;

Είχα την τύχη να βρίσκομαι για 5 χρόνια σε ένα σχολείο που στήριζε σε μεγάλο βαθμό τους μαθητές του και έδειχνε έμπρακτο ενδιαφέρον για την πρόοδό τους. Δεν τελειώνουν όμως όλα στις πανελλήνιες ή την ημέρα που ανακοινώνονται οι βάσεις και οι βαθμοί, γιατί δεν έχουν σημασία μόνο αυτά. Ίσως η πραγματική τύχη στη σχολική μου θητεία στο Homo Educandus ήταν η γνωριμία με καθηγητές που με στήριξαν, με κατανόησαν, με βοήθησαν να εξελιχθώ, να πιστέψω στις γνώσεις και τις δυνατότητές μου, μα πάνω απ’ όλα αποτέλεσαν για εμένα το κίνητρο και το ερέθισμα να γίνω καλύτερος άνθρωπος, καλύτερη μαθήτρια/φοιτήτρια και να αγαπήσω κάθε τι με το οποίο θα ασχοληθώ μελλοντικά.

Κοινοποίηση:

Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture