Τέσσερις μοναδικές μέρες στη Ρώμη πέρασαν οι μαθητές Λυκείου του Homo educandus

Στα πλαίσια του προγράμματος «Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός», που διεξάγεται στο σχολείο μας, και με πρόσκληση της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Αγίου Θεοδώρου Τήρωνος, το Λύκειο Homo educandus Αγωγή επισκέφθηκε τη Ρώμη σε ένα αξέχαστο τετραήμερο ταξίδι (22-25 Νοεμβρίου 2023). Στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου υποδέχθηκε και μίλησε στα παιδιά ο προϊστάμενος της ενορίας Αρχιμανδρίτης πατήρ Συμεών Κάτσινας. Πέρα από την επικοινωνία αυτή, τα παιδιά είχαν την ιδιαίτερη χαρά να περιηγηθούν στους δρόμους της Αιώνιας Πόλης, να επισκεφθούν το Βατικανό (Μουσεία και Ιερός Ναός Αγίου Πέτρου), τα Μουσεία Καπιτωλίου και άλλους χώρους, ιστορικούς, αρχαιολογικούς και εκκλησιαστικούς.

Στις περιηγήσεις αυτές είχαν την ευκαιρία να ανιχνεύσουν την παρουσία του ελληνικού πολιτισμού στα μνημεία της πόλης, να γνωρίσουν τις ομορφιές τους, αλλά και να διασκεδάσουν, να δοκιμάσουν την ιταλική κουζίνα και τα ιταλικά γλυκά και να περάσουν μαζί αξέχαστες στιγμές.

Θερμές ευχαριστίες χρωστά το σχολείο μας, διδασκόμενοι και διδάσκοντες, στον Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Κάτσινα που μας κάλεσε στη Ρώμη και μας υποδέχθηκε τόσο φιλόξενα στον όμορφο Ναό του Αγίου Θεοδώρου. Είχαμε έτσι την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με την παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, στην ιταλική πρωτεύουσα και να γνωρίσουμε την ελληνική παρουσία εκεί.

Ευγνώμονες πάτερ!

Κοινοποίηση:

Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture