Το Δάσος πηγή ζωής και έμπνευσης για τους μικρούς μας μαθητές

Η Παγκόσμια Ημέρα Δασών (Δασοπονίας) έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται την πρώτη μέρα της Άνοιξης η οποία συμπίπτει συνήθως και με την έναρξη της εαρινής ισημερίας, στις 21 Μαρτίου. Η «Δασοπονία» καθορίζει τον τρόπο διαχείρισης και προστασίας των δασών αλλά και της αειφορικής ανάπτυξης όλων των οικοσυστημικών λειτουργιών του δάσους.

Με αφορμή αυτή τη μέρα που είναι αφιερωμένη στο «να μάθουμε να αγαπάμε τα δάση» οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη σημασία και την προσφορά των δασών και συζήτησαν στην τάξη τακτικές για την αποτελεσματική προστασία τους, τη μείωση των κινδύνων που τα απειλούν και την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Εμπνευσμένοι, τέλος, από όλα τα παραπάνω, οι μαθητές έφτιαξαν ζωγραφιές και κατασκευές αλλά έγραψαν και ποιήματα αφιερωμένα στο αγαπημένο μας Δάσος.

Αναλόγως των συνθηκών, το Homo Educandus Αγωγή υλοποιεί βιωματικές δράσεις και εφαρμόζει καλές πρακτικές που αποσκοπούν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών του σε περιβαλλοντικά θέματα ώστε να αναπτύξουν οικολογική συνείδηση ως αυριανοί πολίτες.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δημιουργίες των παιδιών:

Κοινοποίηση:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture