Το Hea στο 1ο Απάνθισμα Φυσικών Επιστημών

Μια γιορτή για μαθητές Δημοτικού, το πρώτο Φεστιβάλ Φυσικών Επιστημών – με κεντρικό θέμα «Ανακάλυψε τις έννοιες της επιστήμης μέσω του πειράματος» – πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 σε διοργάνωση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών… και το Homo educandus – Αγωγή ήταν εκεί! Η εκδήλωση έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο του ΑΤΕΙ Πειραιά με τη συμμετοχή πολλών μαθητών Δημοτικού και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Ένα πρωινό αφιερωμένο στις Φυσικές Επιστήμες

 

Οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού εκτέλεσαν ζωντανά και παρουσία των επισκεπτών του φεστιβάλ το δραματοποιημένο πείραμα «Βάλε λίγο νερό στο κρασί σου» κατά τη διάρκεια του οποίου μετέτρεψαν με χιουμοριστικό τρόπο το νερό σε κρασί και στη συνέχεια το κρασί σε νερό. Σύσσωμη η ΣΤ’ τάξη, ως ομάδα συμμετείχε στο νέο αυτό εκπαιδευτικό θεσμό που έχει ως σκοπό, μέσω ενός πειραματικού και εναλλακτικού τρόπου προσέγγισης, τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τις Φυσικές Επιστήμες και να τις συνδέσουν με την καθημερινή τους ζωή.  Ο χώρος γέμισε από μαθητές διαφορετικών σχολείων, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες και οικογένειες οι οποίοι παρακολούθησαν διαδραστικά τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις των συμμετεχόντων.

Το Φεστιβάλ ήταν οργανωμένο γύρω από διαφορετικές θεματικές ενότητες, όπως Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία και Διάστημα, Τεχνολογία, Επιστήμη και Τέχνη κ.α. Το πρωινό έγινε ακόμη πιο ενδιαφέρον, καθώς το πρόγραμμα περιελάμβανε διαδραστικά δρώμενα, όπως πειράματα και εργαστήρια, συζητήσεις (debates), θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά σεμινάρια (workshops), εκθέσεις και ομιλίες. Επιπλέον, οι εισηγήσεις καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων δημιούργησαν μία πολύ καλή ατμόσφαιρά ώστε να έρθουν τα παιδιά με έναν απλό τρόπο σε επαφή με το μαγικό κόσμο των Φυσικών Επιστημών.

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture