Το Hea στους νικητές του Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας!

Πρωτομηνιά και διάκριση για τους μαθητές μας! Tο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα,σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα, διοργάνωσαν διαγωνισμό ανοικτό προς όλα τα σχολικά Ιδρύματα.

Στο φετινό Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας με θέμα «Η γεύση των λέξεων» αποφάσισαν να λάβουν μέρος 13 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυνασίου του Γαλλόφωνου Τμήματος του σχολείου μας.

Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως η δημιουργία τους διακρίθηκε κι επιλέχθηκε από την Κριτική Επιτροπή ως μία από τις καλύτερες πανελλαδικά και μοναδική από το νομό Κορινθίας στη λίστα των νικητών του Γυμνασίου με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού των γαλλικών κας Ιωάννας Ηλία. Τα παιδιά άνοιξαν διάλογο για τη φημισμένη γαλλική γαστρονομία, αντάλλαξαν ιδέες και γεύσεις και συνεργάστηκαν ομαδικά με τέτοια αρμονία, ώστε η δημιουργία τους να διακριθεί και να επιλεγεί από την Κριτική Επιτροπή ως μία από τις καλύτερες πανελλαδικά. Αξίζει, επίσης να γίνει μνεία στο γεγονός ότι η συμμετοχή του Homo educandus – Αγωγή είναι η μοναδική από το νομό Κορινθίας που βρίσκεται ανάμεσα στους νικητές του διαγωνισμού.

LE GOÛT DES MOTS

Οι ομάδες των βραβευθέντων, μαθητές και καθηγητές, θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στην τελετή απονομής των βραβείων στις 19 Μαρτίου 2016  όπου θα πρσφερθούν δώρα και θα παρακολουθήσουν εργαστήρια και εκθέζεις, προσφορά του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και των εταίρων του, καθώς και του συνόλου των γαλλόφωνων Πρεσβειών στην Ελλάδα.

Η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού θα λάβει χώρα στο πλαίσιο της Εβδομάδας για τη Γαλλική Γλώσσα και τη Γαλλοφωνία, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο με επίκεντρο τη Διεθνή Ημέρα Γαλλόφωνους.

Δείτε τη διάκριση των μαθητών του Hea στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.ifa.gr/dmdocuments/FRANCOPHONIE/2016/Palmares_Francophonie_2016.pdf

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στην καθηγήτριά τους για τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και τη διάκρισή τους!

Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture