Το HEA συνδιοργανωτής σε επιστημονική Ημερίδα για τη Βία στους νέους

Σε συνδιοργάνωση με Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων από σχολεία της Κορινθίας, το Homo Educandus Αγωγή στήριξε την Επιστημονική Ημερίδα με θέμα “Βία & Έγκλημα: Οι νέοι ως δράστες κι ως θύματα” που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, με ομιλητές τους:

Γιάννη Πανούση, Καθηγητής Εγκληματολογίας και πρώην Πρύτανης του Δημοκρίτιου Πανεπιστημίου Θράκης, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Μανώλη Σφακιανάκη, Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Eιδικός ερευνητής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων.
Θανάση Κατερινόπουλο, Ταξίαρχος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, παρασημοφορημένος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη δράση του.
Εύη Βουκελάτου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχοθεραπεύτρια- Διαπιστευμένη Δισαμεσολαβήτρια-Συγγραφέας
Κατερίνα Ταγαρά, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Τασούλα Παπανικολάου.

Το πολυπληθές κοινό αποτελούμενο από γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και -τους άμεσα ενδιαφερόμενους- νέους, είχε την ευκαιρία να θέσει τους προβληματισμούς και τα ερωτήματά του προς συζήτηση μετά το τέλος των εισηγήσεων.

Σύντομος αλλά περιεκτικός στον λόγο του, ο Δ/της Σπουδών του Homo Educandus Αγωγή Απόστολος Πλαστήρας χαιρέτισε την Ημερίδα, τονίζοντας την ευθύνη της διαπαιδαγώγησης που έχουν γονείς και σχολείο απέναντι σε παιδιά και νέους.

Το Homo Educandus Αγωγή θα συνεχίσει -όπως έχει κάνει και στο παρελθόν- να είναι αρωγός σε κάθε κοινωνικό θέμα που αφορά την οικογένεια, το σχολείο, την εκπαίδευση.

Κοινοποίηση:

Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture