Το Homo educandus Αγωγή στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες

Ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, το σχολείο μας είχε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συμμετάσχει σε σεμινάριο εκπαιδευτικών του προγράμματος Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το σεμινάριο διεξήχθη την Τετάρτη 15η Μαΐου στις Βρυξέλλες. Το σχολείο μας εκπροσώπησε ο εκ των υπευθύνων του προγράμματος, ο εκπαιδευτικός κ. Λάμπρος Ψωμάς.


Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος από τις 27 χώρες της Ένωσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα, προετοιμασμένα ειδικά
για σχολεία και μαθητές και στις 24 γλώσσες της Ένωσης, να συζητήσουν για τις επικείμενες Ευρωεκλογές – που θα διεξαχθούν στη χώρα μας στις 9 Ιουνίου 2024 – και την ανάγκη συμμετοχής ιδιαίτερα των νέων σε αυτές, καθώς και για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης. Σκοπός του προγράμματος είναι οπωσδήποτε η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των νέων παιδιών για τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στους τρόπους με τους οποίους επηρεάζει την καθημερινή ζωή των πολιτών και, επομένως, στη σημασία της συμμετοχής στις δημοκρατικές διαδικασίες που χαρακτηρίζουν τις χώρες μας και την Ένωση ως σύνολο.
Οι εκπαιδευτικοί είχαν, επίσης, την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους για τις ιδέες και τις δράσεις τους και να βρουν τρόπους συνεργασίας σε διακρατικό επίπεδο.

Κοινοποίηση:

Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture