Το Σχολείο μας

Καλωσορίσατε στο Homo Εducandus Αγωγή!

Είμαστε ένα σχολείο Προσχολικής Αγωγής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προσφέροντας τη δυνατότητα στους γονείς να επιλέξουν τη φοίτηση των παιδιών τους σε ένα ενιαίο και σωστά δομημένο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Το Σχολείο μας

Καλωσορίσατε στο Homo Εducandus Αγωγή!

Είμαστε ένα σχολείο Προσχολικής Αγωγής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προσφέροντας τη δυνατότητα στους γονείς να επιλέξουν τη φοίτηση των παιδιών τους σε ένα ενιαίο και σωστά δομημένο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Χρήσιμες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών, τις υποδομές, τις δράσεις και τα νέα του σχολείου μας μπορείτε να αντλήσετε όσο θα περιηγείστε στις σελίδες της ιστοσελίδας μας.

Είναι όλα αυτά που αποτελούν το επιστέγασμα της εκπαιδευτικής μας φιλοσοφίας που σε συνδυασμό με τα παιδαγωγικά μας ιδεώδη έχουν εδραιώσει το σχολείο μας ως «πνευματικό φάρο» της εποχής μας.

Γιατί, υποστηρίζουμε τη μόρφωση και την αγωγή των παιδιών, επιδιώκοντας τον “εξανθρωπισμό” τους μέσα από την παιδευτική διαδικασία και όχι τη χρησιμοθηρική προσέγγιση της γνώσης.

Ενστερνιζόμαστε την αρχαιοπρεπή ρήση «τα αγαθά κόποις κτώνται» και τη διδάσκουμε ως κορυφαίο μάθημα ζωής στα παιδιά μας. Τα ενθαρρύνουμε να ολοκληρώνουν την προσπάθειά τους και να μην εγκαταλείπουν στα μισά καθώς μέσα από την επιμονή στις δυσκολίες θα πετύχουν τους στόχους τους και θα αισθανθούν  την πλήρη ικανοποίηση και ευτυχία στη ζωή τους ως ανταμοιβή των κόπων τους.

Το σχολείο μας οφείλει να δείχνει το δρόμο, να παρέχει  στήριξη και δύναμη στα παιδιά αλλά πάνω απ΄όλα οφείλει να τους δίνει αγάπη και να μεταμορφώνεται σε  μια μεγάλη αγκαλιά που θα βοηθήσει τους μαθητές να αναπτυχθούν, να μεγαλώσουν, να δημιουργήσουν με ζεστασιά και ασφάλεια.

Θα είναι χαρά μας να μας επισκεφθείτε στο φυσικό χώρο του σχολείου μας, να σας ξεναγήσουμε στις εγκαταστάσεις μας και να απαντήσουμε σε κάθε επιπλέον πληροφορία ή απορία έχετε.

Με εκτίμηση,

 

Απόστολος Πλαστήρας
Διευθυντής Προγράμματος Σπουδών HEA

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

«Η γνώση δύναμή μας»

Το σχολείο μας υπερασπίζεται τη μετάδοση της γνώσης ως κύριο προορισμό του. Επομένως δεν είμαστε σχολείο “μαθητοκεντρικό” ούτε “δασκαλοκεντρικό”. Είμαστε σχολείο γνωσιοκεντρικό όπου οι μαθητές του μαθαίνουν γράμματα και δεν αποκτούν απλώς δεξιότητες.

Δεν αποτελούμε ερευνητικό κέντρο που παράγει νέα γνώση, ούτε είμαστε εργαστήριο καινοτομίας. Εργαζόμαστε μεθοδικά και ευελπιστούμε ότι οι μαθητές μας στους οποίους παραδίδουμε τον γραπτό πολιτισμό μας, θα είναι εκείνοι που στο μέλλον θα παράγουν νέα γνώση και θα καινοτομούν.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Ο δάσκαλος είναι εκείνος που κατέχει και μεταδίδει ευμέθοδα τη γνώση. Επομένως το σχολείο μας επιδιώκει να έχει δασκάλους:

 • Επιστημονικά καταρτισμένους.
 • Με καλλιεργημένη προσωπικότητα που εμπνέει σεβασμό.
 • Με επικοινωνιακές δεξιότητες ως προς τη μετάδοση της γνώσης και όχι για δημόσιες σχέσεις.
 • Με ανθρωπιά και ομαδικό πνεύμα που θα διαχέεται σε όλο το σχολικό περιβάλλον.

Από την πλευρά μας παρέχουμε ιδανικό εργασιακό περιβάλλον, δίνουμε έμφαση στην αξία των ανθρώπων, την καλή επικοινωνία και ενθαρρύνουμε τους δασκάλους μας να συμμετέχουν σε επιμορφωτικά προγράμματα για την περαιτέρω καλλιέργεια των γνώσεων και δεξιοτήτων τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εποχής.

Θέσεις εργασίας

Αν σε ενδιαφέρει να ενταχθείς στο ανθρώπινο δυναμικό του Homo Educandus Αγωγή στείλε μας το βιογραφικό σου στο  heainfo@hea.edu.gr δηλώνοντας τη θέση που σε ενδιαφέρει. Τηρείται εχεμύθεια σε όλα τα βιογραφικά που λαμβάνουμε.

ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Οραματιζόμαστε οι μαθητές μας να εξελιχθούν σε αυριανούς υπεύθυνους και ενεργούς πολίτες. Για το λόγο αυτό το σχολείο μας είναι ανοικτό στην κοινωνία και στο μέλλον.

 Σε ετήσια βάση συμμετέχουμε σε βιωματικές, δημιουργικές  διαθεματικές δράσεις  που προάγουν την επιστήμη, τον πολιτισμό, την προστασία του περιβάλλοντος, τις τέχνες, τις ανθρωπιστικές αξίες.

Η δικτύωση του σχολείου με επιστημονικούς, κοινωνικούς φορείς, την τοπική κοινότητα και τις δημοτικές υπηρεσίες πραγματώνεται μέσα από ένα ευρύ φάσμα δράσεων που μπορούν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο μαθημάτων, καινοτόμων προγραμμάτων, σχολικών εκδρομών, γιορτών και άλλων εκδηλώσεων.

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Έμπρακτη είναι η συμβολή μας στην κοινωνία με ενέργειες που στηρίζουν κατά προτεραιότητα τα παιδιά και τους νέους.

Κάθε χρόνο στεκόμαστε αρωγοί στο έργο των Οργανισμών «Χαμόγελο του παιδιού» και «Make a wish» με την ενεργή συμμετοχή παιδιών και εκπαιδευτικών. Παίρνουμε μέρος σε αιμοδοσίες και συμμετέχουμε εθελοντικά σε δράσεις που προστατεύουν το περιβάλλον.

Στόχος μας είναι με τη στάση μας να μεταφέρουμε στα παιδιά το μήνυμα για κοινωνική προσφορά, ατομική ευθύνη, εθελοντισμό, ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Το σχολείο μας λειτουργεί απ΄το 2014 διαθέτοντας ένα σύνολο υποδομών σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Κτιριακές Υποδομές
Σε έναν ιδιόκτητο χώρο έκτασης δέκα (10) περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Ισθμού Κορίνθου, οι κτιριακές μας εγκαταστάσεις πληρούν όλα τα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας. Με περιβαλλοντική συνείδηση επιλέγουμε υλικά και αναλώσιμα που συνάδουν με τις «πράσινες» αντιλήψεις μας. 

Το Homo Educandus Αγωγή διαθέτει:

 • άνετες, φωτιζόμενες και καλά αεριζόμενες αίθουσες διδασκαλίας
 • εργαστήρια φυσικών επιστημών και τεχνολογίας
 • βιβλιοθήκη
 • μαγειρείο και χώρους σίτισης
 • γραφεία διδασκόντων και διοικητικού προσωπικού
 • Χώρους υποδοχής και ενημέρωσης γονέων
 • Γήπεδα πολλαπλών χρήσεων
 • Παιδική χαρά με δάπεδο ασφαλείας
 • Προαύλιους χώρους με ξύλινα παγκάκια, ξεχωριστά για κάθε βαθμίδα
 • Αυλή με χλοοτάπητα
 • Βοτανόκηπο

 

Υλικοτεχνικές και Ψηφιακές Υποδομές

Παρέχουμε στους μαθητές και δασκάλους μας ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο μαθησιακό περιβάλλον, σύμμαχο στην επίτευξη του έργου μας. Ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν αναβαθμίζουμε και εκσυγχρονίζουμε διαρκώς τις υποδομές μας, προσφέροντας ένα όμορφο, λειτουργικό και ασφαλές σχολικό περιβάλλον. 

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένα ισορροπημένο και θρεπτικό καθημερινά διατροφικό πρόγραμμα  συμβάλλει στη σωστή σωματική ανάπτυξη των παιδιών αλλά και την πνευματική τους απόδοση.

Το Homo Educandus Αγωγή υιοθετώντας από την πρώτη μέρα λειτουργίας του τακτικές για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά να σιτίζονται για

 • Δεκατιανό

μέσω των Κυλικείων μας με νόστιμα και υγιεινά σνακ ή με κολατσιό που θα φέρουν τα παιδιά από το σπίτι.

 

 • Γεύμα

με φαγητό που θα φέρουν τα παιδιά από το σπίτι τους ή με φρεσκομαγειρεμένο καθημερινά φαγητό από το μαγειρείο μας (τις ημέρες που θα επιλέξουν οι γονείς τους).  Το menu του σχολείου μας επιμελείται βραβευμένος σεφ ενώ για την παρασκευή του φαγητού χρησιμοποιούμε αποκλειστικά φρέσκα και αγνά προϊόντα από τοπικούς προμηθευτές.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η ασφαλής και χρονικά συνεπής μεταφορά των παιδιών αποτελεί βασική προτεραιότητά μας. Τα σχολικά λεωφορεία του σχολείου μας  υποβάλλονται τακτικά σε σχολαστικό έλεγχο και πλήρη συντήρηση  και σε συνδυασμό με τους έμπειρους οδηγούς μας εξασφαλίζουν την άνετη και ασφαλή μετακίνηση των παιδιών.

Το Γραφείο Κίνησης του σχολείου μας βρίσκεται ανά πάση στιγμή στη διάθεση των γονέων συντονίζοντας έκτακτα περιστατικά με επιτυχία.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΓΟΝΕΩΝ

Η οικογένεια και το σχολείο παίζουν το πιο σημαντικό και πολύτιμο ρόλο στη ζωή των παιδιών. Προαπαιτούμενο για την υγιή γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών είναι η αγαστή συνεργασία σχολείου-οικογένειας διατηρώντας πάντα την ορθή οριοθέτηση υποχρεώσεων και καθηκόντων. Στο πλαίσιο αυτό έχουν και οι δυο πλευρές ευθύνη να ενημερώνουν ο ένας τον άλλο για ότι προκύπτει και να αλληλο-ζητούν βοήθεια.

Η συνεργασία επιτυγχάνεται με τις τακτικά προγραμματισμένες συναντήσεις ενημέρωσης, την άμεση καθημερινή επικοινωνία, τη συμμετοχή των γονέων σε διαθεματικές δράσεις του σχολείου μας και ημερίδες ενημέρωσης.

 

Οn line ενημέρωση γονέων

Το σχολείο μας έχει σχεδιάσει και αναπτύξει πλούσια ψηφιακή πλατφόρμα (e-school)  για την on-line ενημέρωση γονέων σχετικά με τις βαθμολογίες των παιδιών τους,  τις εργασίες που τους έχουν ανατεθεί από τον καθηγητή, την ύλη που έχει καλυφθεί και τη γενικότερη επίδοσή τους. Στην πλατφόρμα αναρτάται υλικό που αφορά ενημέρωση για εκδηλώσεις, δράσεις και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του μενού σίτισης.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ

Το σχολείο μας λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή
από τις 7.30 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ.

Το ωράριο διαμορφώνεται ανά βαθμίδα ως εξής:

Παιδικός Σταθμός: 7.30 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ.
Προνήπιο/Νήπιο: 8.15 π.μ. έως τις 1.15 μ.μ. ή έως τις 3.30 μ.μ.

Δημοτικό: 8.15 π.μ. έως τις 1.15 μ.μ. ή έως τις 3.30 μ.μ. (Περιλαμβάνει Πρόγραμμα Μελέτης)

Γυμνάσιο Λύκειο: 8.15 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ. ( Περιλαμβάνει Ενισχυτική Διδασκαλία 2.30μ.μ. – 3.30μ.μ.)

 

Join Saturday Clubs:

Κάθε Σάββατο πρωί το σχολείο μας διοργανώνει εξωσχολικές δραστηριότητες (σκάκι, ρομποτική, κ.α.) για όσα παιδιά το επιθυμούν.

Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture