Βιωματικό Σεμινάριο Κυκλοφοριακής Αγωγής παρακολούθησαν μαθητές του Homo educandus αγωγή

Εθελοντική δράση από τον Οργανισμό «My Grand Road» με την υποστήριξη της Τροχαίας Κορίνθου

Την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, μαθητές και μαθήτριες, ηλικίας  5 – 9 ετών, του Εκπαιδευτηρίου Homo educandus αγωγή συμμετείχαν με επιτυχία στο πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής «Οδηγώ με ασφάλεια». Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να αποκτήσουν σωστή γνώση των κανόνων κυκλοφοριακής αγωγής και να αναπτύξουν δεξιότητες ασφαλούς μετακίνησης, αντίληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων του δρόμου.  Επιπλέον, το πρόγραμμα ενθαρρύνει τους μαθητές να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες , ώστε να επηρεάζουν ορθά το σχολικό, οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον τους σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Οι μαθητές συμμετείχαν ανά τμήμα στο Θεωρητικό και Πρακτικό μέρος του προγράμματος, τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας  του ΕΟΔΥ. Μέσα από το θεωρητικό μέρος τα παιδιά διδάχθηκαν για τους κανόνες οδικής ασφάλειας και την έννοια των σημάτων κυκλοφορίας ώστε να συμπεριφέρονται με ασφάλεια ως πεζοί, ποδηλάτες ή επιβάτες αφετέρου.

Στο Πρακτικό μέρος η εκπαίδευση έγινε παιχνίδι! Οι μαθητές φορώντας το κράνος τους, έκαναν ποδήλατο στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που φτιάχτηκε επί τούτου στο προαύλιο του σχολείου, σύμφωνα με την οριζόντια και κάθετη σήμανση αλλά και τη σωστή χρήση των διαβάσεων.  Τέλος, σε κάθε μαθητή απονεμήθηκε δίπλωμα συμμετοχής στο σεμινάριο.

Σεμινάριο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Homo educandus αγωγή (video: Korinthosnews.gr)

Ο Διευθυντής Σπουδών του Homo educandus αγωγή Απόστολος Πλαστήρας ευχαρίστησε θερμά τον εθελοντή  του Οργανισμού «My Grand Road» Σωτήρη Γιαννόπουλο για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος. Ανεκτίμητη ήταν η συνδρομή του απεσταλμένου προσωπικού της Διεύθυνσης της Τροχαίας Κορίνθου για το λόγο αυτό ο κος Πλαστήρας ευχαρίστησε όλους ξεχωριστά για την ευγενική τους προσφορά. Συγκεκριμένα,  την Αστυνόμο Α/Β Τσίτου Αγλαΐα, τον Υπαστυνόμο  Α΄Γεώργαρη Ανδρέα, την Ανθυπαστυνόμο Καλβίκα Αθηνά και τον Αστυφύλακα Ασημακόπουλο Παναγιώτη.

Οδική Ασφάλεια και Κυκλοφοριακή Αγωγή στο Homo educandus αγωγή

«Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η χώρα μας κατέχει μία από τις υψηλότερες θέσεις αναφορικά με τον αριθμό τροχαίων ατυχημάτων. Για το λόγο αυτό το σχολείο μας, αναγνωρίζοντας πως σημαντικός παράγοντας μείωσης είναι η πρόληψη,  δίνει έμφαση στη σωστή ενημέρωση και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων από τις μικρές ηλικίες των μαθητών, σε θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή», επισήμανε ο Διευθυντής του Homo educandus αγωγή.  

Δηλώσεις Δ/ντη Heα Απόστολου Πλαστήρα, Αστυνόμου Α/Β Αγλαΐας Τσίτου και εθελοντή “My Grand Road” Σωτήρη Γιαννόπουλου
(video: korinthosnews.gr)
Κοινοποίηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Καλοκαίρι στο Homo educandus Αγωγή

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture