“YES” στη ναυτιλία και τον τουρισμό | Webinar Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Στη χώρα μας η ναυτιλία και ο τουρισμός αποτελούν παραδοσιακά τη ραχοκοκαλιά της οικονομικής ανάπτυξης και παρά τις δυσμενείς συνθήκες λόγω της πανδημίας, αυτοί οι κλάδοι προσφέρουν εξαιρετικές προοπτικές καριέρας στους νέους και στις νέες που θα θελήσουν να “ανοίξουν τα πανιά” προς αυτή την κατεύθυνση.

Με μεγάλο ενδιαφέρον μαθητές της Α΄& Β΄Λυκείου του σχολείου μας, μέσω της δράσης
“YES TO SCHOOLS”

– γνώρισαν τα χαρακτηριστικά των δύο κλάδων και την ιστορία τους και

– ενημερώθηκαν για τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης στους τομείς αυτούς.

Συγκεκριμένα:

· Η Δανάη Μπεζαντάκου, CEO της Navigator Shipping Consultants και Concept Founder του YES Forum παρουσίασε την ναυτιλία, εστιάζοντας στις προοπτικές καριέρας στην Ελλάδα

· Ο Ιωάννης Χονδροδήμας, Crew Operator στην Pantheon Tankers Management και εθελοντής της ομάδας του YES Forum, μοιράστηκε με τους μαθητές μας, τις εμπειρίες του κατά την επαγγελματική του πορεία στην ναυτιλία

· Η Πέρσα Πανταζίδη, φοιτήτρια του τμήματος Ναυπηγών Μηχανικών του ΕΜΠ και εθελόντρια της ομάδας του YES Forum, παρουσίασε τις προοπτικές του κλάδου της ναυπηγικής και την εμπειρία της ως φοιτήτρια του τμήματος.

Το Homo Educandus Αγωγή δίνει έμφαση σε δράσεις ενημέρωσης & συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού παρέχοντας στους μαθητές του τα πλήρη εφόδια για να επιλέξουν σωστά τις σπουδές που θα ακολουθήσουν ώστε να έχουν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Κοινοποίηση:

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter μας

Για να μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας και τα τελευταία ενδιαφέροντα άρθρα του HEAculture